Delia Andreea Ivaş, prima româncă antrenoare la Federaţia Internaţională de Bob şi Skeleton

Delia Andreea Ivaş, cea care în 2008 câştiga la Winterberg Cupa Europei la skeleton, înregistrând primul rezultat remarcabil pentru România la această disciplina olimpică, reuşeşte o nouă premieră pentru sportul românesc.
Seria rezultatelor de excepţie pentru sportivii dorneni practicanţi ai sporturilor de iarnă continuă. Delia Andreea Ivaş, cea care în 2008 câştiga la Winterberg Cupa Europei la skeleton, înregistrând primul rezultat remarcabil pentru România la această disciplina olimpică, reuşeşte o nouă premieră pentru sportul românesc. Ca o recunoaştere a unei cariere de 11 ani pe gheaţă în Cupa Europei, Cupa Intercontinentală şi Cupa Mondială, cu o pregătire completă în domeniu, fiind absolventă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Braşov, a şcolii de antrenori şi având masterat în management sportiv, la doar 28 de ani, Delia a fost cooptată ca antrenor de pistă în echipa Federaţiei Internaţionale de Bob şi Skeleton (IBSF). Este primul român intrat în galeria antrenorilor de elită la skeleton.




Octavian Pungovschi, directorul Clubului Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei, a declarat pentru Monitorul de Suceava: “Se pare că este anul premierelor pentru Bucovina. Organizăm primul Campionat Mondial din România la sporturile de iarnă, avem o campioană mondială la skeleton-starturi, Maria Marinela Mazilu, care a devenit la sfârşitul săptămânii trecute şi campioană naţională, avem prima antrenoare a IBSF.Federaţia Internaţională de Bob şi Skeleton selecţionează antrenori din rândul sportivilor cu mare experienţă de concurs, care ştiu aproape toate pârtiile din lume, care vorbesc foarte bine limba engleză şi au o calificare în skeleton sau bob. Antrenorii selectaţi primesc o grupă formată din doi sau trei sportivi proveniţi din ţări mai puţin experimentate şi care nu au antrenor experimentat. Din România au mai concurat şi alţi antrenori, dar Delia a fost singura acceptată. Prima competiţie la care a fost repartizată Delia Iavaş este Cupa Intercontinentală, în care vor concura şi cei doi sportivi ai României (seniori), cel mai probabil şi ei fiind repartizaţi în grupa Deliei, dorneanca fiind numită antrenor şi din partea Federaţiei Române de Bob şi Sanie. Antrenorul de lot nu este neapărat şi antrenor federal. Federaţia noastră are un singur antrenor federal pentru toate disciplinele: bob, sanie, skeleton, sanie pe pistă naturală”.

Delia Ivaş a început să facă sport din clasa a patra, handbal - sport pe care l-a practicat până în clasa a XI-a, când profesorul Octavian Pungovschi i-a îndreptat paşii spre skeleton, sport pe care îl practică de atunci, cei doi pregătind împreună lotul Românei la sanie pe pistă naturală.

CITEȘTE MAI MULTE PE: MonitorulSV.ro





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei