Din cauza delăsării unor instituţii ale statului, o femeie din Dorna Arini nu-şi poate primi despăgubirile pentru vacile omorâte de urs

O femeie din satul Ortoaia, comuna Dorna Arini, nu-şi poate primi despăgubirile pentru cele două bovine omorâte de urs din cauza delăsării unor instituţii ale statului, în speţă Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Direcţia Agricolă.
O femeie din satul Ortoaia, comuna Dorna Arini, nu-şi poate primi despăgubirile pentru cele două bovine omorâte de urs din cauza delăsării unor instituţii ale statului, în speţă Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Direcţia Agricolă. Cele două bovine au fost omorâte de urs pe 5 septembrie, dar proprietara, Daniela-Elena Chioariu, încă nu a fost despăgubită, întrucât comisia specială nu s-a putut întruni în formulă completă în termen de 48 de ore de la nedoritul eveniment. Pierderea este estimată la 6.000 de lei. Ursul a atacat animalele în timp ce se aflau la păscut pe terenul femeii, situat în satul Ortoaia, din comuna Dorna Arini, în zona denumită Pârâul Colăcelului.




Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, la care femeie a ajuns cu reclamaţiile, a afirmat că primăria locală a convocat la timp Comisia de constatare şi evaluare a pagubelor, însă la şedinţă nu au participat decât medicul veterinar de circumscripţie şi reprezentanţii Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS), gestionarul fondului cinegetic în care a avut loc ”infracţiunea”, ai Gărzii Forestiere şi ai Primăriei Dorna Arini, nu şi cei ai Direcţiei Agricole şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM), aşa cum cere legea.

Prefectul a spus că a sesizat absenţa reprezentanţilor celor două instituţii la ministerele Agriculturii şi Mediului, pentru luarea de măsuri. ”La Dorna Arini, cu toate că primăria a convocat această comisie în termenul prevăzut de lege, cele două instituţii, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Direcţia Agricolă, nu şi-au trimis reprezentanţi. Direcţia Agricolă nu a motivat la solicitarea noastră de ce nu a trimis reprezentanţi la Dorna Arini, iar APM a spus că are om, dar nu are maşină şi carburant ca să-l trimită acolo. E incorect pentru că APM are obligaţia conform legii să trimită reprezentant la comisia de evaluare şi constatare a pagubelor. Acest lucru nu se discută. Drept urmare nu s-a putut încheia procesul verbal şi în consecinţă nu a fost întocmită documentaţia pentru acordarea despăgubirilor. Am făcut adrese către Ministerul Mediului şi Ministerul Agriculturii în care am expus situaţia şi am solicitat să dispună măsuri”, a declarat prefectul de Suceava.

CITEȘTE MAI MULTE PE: MonitorulSV.ro





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei