Telenovela drumului Panaci - Bilbor continuă cu un nou episod ... scurt istoric al acestei investiții ratate

Consiliul Județean Suceava, condus de Gheorghe Flutur au început să se transmită noi anunțuri despre soarta drumului Panaci - Bilbor
În ultimele zile, dinspre Consiliul Județean Suceava, condus de Gheorghe Flutur, au început să se transmită noi anunțuri despre soarta drumului care ar face legătura cu județul Harghita și anume vestitul traseu prin comunele Panaci și Bilbor.

Acest drum a fost promis de mult timp locuitorilor din Bazinul Dornelor, culminând prin 2008 - 2009 când au început să prindă contur realizarea primilor 22 de km, ce au fost inaugurați la finalul lui 2010, lucrare care s-a dovedit în timp a fi de foarte proastă calitate, dar oricum nu s-au făcut mari cercetări și nimeni nu a fost tras la răspundere pentru acest lucru.

Permanent s-a tot promis finalizarea legăturii cu Harghita, mai ales în preajma campaniilor electorale, aruncându-se în spațiul public de fiecare dată cam aceleași lozinci, că se dă startul lucrărilor, că se va scurta drumul din Dorna spre București cu peste 100 km, că se va dezvolta turismul și alte activități economice, au fost organizate evenimente de promovare care mai de care mai fastuoase, dar cam atât.

Iată că au trecut 12 ani în care mai mult s-a vorbit decât s-a înfăptuit și acum observăm că în ședința de Consiliu Județean din 30 iunie 2020 este iarăși pe ordinea de zi un proiect care se referă la soarta acestui drum, după cum ne-a anunțat însuși Gheorghe Flutur, omul care a fost mai mereu artizanul celor mai pompoase promisiuni legate de acest drum ! (Vedeți AICI sau în josul articolului postarea cu anunțul)

 
De data asta oare chiar sunt șanse să se termine această adevărată ”telenovelă” sau, apropiindu-se din nou campania electorală, a venit vremea unui nou episod și încep din nou să se arunce pe piață veșnicile lozinci legate de realizarea acestui faimos drum !

Vă invităm să vizionați, mai jos, un fel de filmuleț documentar care își propune să arate un scurt istoric al declarațiilor legate de acest drum, istoric care îl are în rol principal pe domnul Gheorghe Flutur, politicianul care a fost cel mai mult la cârma județului și care ne-a promis mai mereu acest drum prin multiplele declarații pe care le-a făcut de-a lungul timpului și iată că nu are nici o problemă să ni-l promită în continuare ... oare să-l mai credem ?

❗️❗️❗️ TELENOVELA DRUMULUI PANACI-BILBOR CONTINUĂ ! Vă invităm să vizionați un scurt istoric al declarațiilor legate de...

Publicată de Vatra Dornei Live pe Duminică, 28 iunie 2020

Pe lângă filmuleț, am strâns mai multe materiale de presă apărute de-a lungul timpului și vă prezentăm în continuare o scurtă cronologie a evenimentelor, începând din 2008 și până acum. Aveți răbdare și parcurgeți cu atenție toate aceste articole pe lângă vizionarea filmulețului ... este incredibil și revoltător să vedem cum am fost amăgiți de-a lungul timpului:


„Acest drum este de o importanta strategica pentru o mare parte din locuitorii judetului Suceava, pentru ca reduce cu 110 kilometri distanta între Vatra Dornei si Bucuresti si va fi si iesirea din Bazinul Dornelor spre Autostrada Transilvania”, a spus Gheorghe Flutur. Acesta si-a exprimat speranta ca lucrarile vor începe în toamna acestui an si vor fi finalizate în primavara anului 2009.


Contractul de finanţare a proiectului de modernizare a drumului judeţean Vatra Dornei-Şaru Dornei-Panaci-Bilbor, prin Programul Operaţional Regional (POR), a fost semnat vineri la Suceava, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Răzvan Murgeanu şi a preşedintelui Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE), Constantin Apostol. „Astăzi (3 aprilie 2009) scurtăm distanţa Vatra Dornei - Bucureşti cu 110 km”, a subliniat Gheorghe Flutur.


Potrivit preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, execuţia drumului va fi finalizată în 12 luni şi cuprinde 47 de podeţe, 7,5 kilometri de şanţuri, trei kilometri de apărări de maluri, trei kilometri de amenajare albii şi torenţi. Totodată, şeful deliberativului judeţean a mai precizat că CJ Suceava va finanţa din fonduri proprii alţi 12 kilometri din acest drum, lucrările fiind deja începute, astfel încât la finalizarea proiectului finanţat din fonduri structurale întregul drum să fie modernizat.

Lucrările la un nou drum de legătură cu Ardealul sunt aproape de final. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi deputatul PD-L de Suceava Dumitru Pardău au inspectat, sâmbătă, stadiul noii rute auto Suceava-Harghita: drumul Panaci-Bilbor.
„Oamenii sunt bucuroşi că i-am scos din glod. Este o investiţie extrem de importantă pentru această zonă, deoarece drumul Vatra Dornei - Topliţa va face legătura cu autostrada Transilvania, pe aici se va putea merge atât spre Bucureşti, cât şi spre Budapesta. Această zonă are un potenţial uriaş, deja o nouă fabrică de apă minerală a apărut, este o zonă schiabilă, este interesantă şi pentru dezvoltatorii imobiliari. Sfătuiesc proprietarii de terenuri să nu se grăbească să-şi vândă pământurile pe nimic, deoarece preţurile vor creşte”, a spus Flutur.


Lucrările de modernizare a drumului judeţean Vatra Dornei-Panaci, în lungime de 22 de kilometri, au fost inaugurate ieri de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, alături de care s-au aflat prefectul Sorin Arcadie Popescu, deputatul PDL Dumitru Pardău, reprezentanţi ai constructorilor, ai administraţiilor locale din zonă şi consilieri judeţeni democrat-liberali.
Următoarea mişcare va fi pregătită în prima şedinţă a Consiliului Judeţean, când se va aproba modernizarea drumului de la Panaci în continuare până la Bilbor, limita cu judeţul Harghita. Este vorba de 12 kilometri de drum judeţean, din care patru kilometri prin fond forestier, care vor fi modernizaţi prin programul guvernamental „10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi locale”. „Este prioritate de grad zero” a precizat Gheorghe Flutur

“Nu degeaba am ales să avem o întrevedere între cele două conduceri pentru că pe 1 august s-a anunţat prima licitaţie câştigată din ţară iar acum putem discuta concret despre această arteră de circulaţie. Până acum judeţul Suceava era vecin cu Harghita doar pe hartă, învăţam la şcoală dar nu am avut niciodată un drum de legătură aşa cum ar trebui să existe, acum această normalitate se materializează”, a declarat Gheorghe Flutur.
Drumul mult aşteptat ar trebui să unească localitatea Vatra Dornei, judeţul Suceava cu Topliţa, judeţul Harghita pe o distanţa de peste 61 de km, 30 în judeţul nostru iar restul pe teritoriul vecinilor. La încheierea discuţiilor ambele conduceri şi-au exprimat speranţa că în cel mult un an de zile se va tăia panglica inaugurală a rutei Vatra Dornei – Topliţa. 

 
 

Inițiatorul protestului face următorul anunț: ”Toti prietenii din Bazinul Dornelor care citesc acest mesaj, daca va intereseaza starea jalnica a drumului ce duce spre Șaru Dornei, haideti sa ne intalnim luni (22 Mai) la 11:30 la intersectia cu Neagra Șarului sa aratam pasnic autoritatilor ca ne pasa de starea precara a infrastructurii. Vom circula incet dar regulamentar, poate, poate cineva o sa realizeze in ce conditii circulam noi zi de zi pe acest drum jalnic cu toate ca platim taxa de drum si nu primim nimic in schimb. Daca nu va pasa inseamna ca sunteti multumiti ca ajungeti din ce in ce mai des cu masinile la service !!!”

 

La începutul lunii decembrie a avut loc semnarea, la sediul ADR Centru, a contractului de finanțare pentru proiectul cu titlul „Modernizare drum județean DJ 174A – Bilbor – km 20+000 – 23+423 – DJ 174C – lim. jud. Suceava km 5+000 – 11+197, pe sectorul km 5+000 – 11+197”, care asigură  fondurile nerambursabile necesare pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a unei rute importante dinspre Transilvania către Moldova.


În ședința Consiliului Județean Suceava din data de 30 iunie se va vota alocarea de fonduri în vederea elaborării documentației pentru scoaterea definitivă sau temporară din fondul forestier a terenurilor necesare modernizării drumurilor județene – în principal, este vorba despre un schimb de teren în vederea modernizării a 3,7 Km de drum județean pe tronsonul Panaci – Bilbor, rămas neasfaltat la granița cu județul Harghita.
 „Acest drum nu facilitează doar legătura dintre cele două județe vecine, Suceava și Harghita, dar asigură și o legătură între DN 17 și DN 15, scurtând distanța Vatra Dornei  – București cu 100 km. Devenind una dintre căile de comunicare între Bucovina și Ardeal, acest drum va contribui în scurt timp la intensificare activităților economice și a turismului în zonă”, a spus Gheorghe Flutur.

În ședința Consiliului Județean Suceava din data de 30 iunie se va vota alocarea de fonduri în vederea elaborării...

Publicată de PNL Suceava pe Joi, 25 iunie 2020

❗️❗️❗️ Iată cum după 12 ani ne întoarcem cam tot acolo de unde am plecat ... documentații, expertize, vorbe goale, promisiuni, mai puțin fapte, adică realizarea concretă a drumului și darea lui în folosință. Se cuvine așadar o întrebare, acum la finalul articolului, mai merită oare astfel de oameni încrederea noastră ? Pentru că vor veni acuș să ne ceară din nou votul, cu scuzele de rigoare pregătite. Analizați faptele și decideți !

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei