Hotărâre de Guvern pentru ”regele apei minerale”, Jean Valvis ... s-a aprobat o nouă concesiune de exploatare în perimetrul BARNAR VEST

Jean Valvis va exploata ape minerale pe un perimetru de 2,054 km pătrați și pentru care va plăti aproape 3 milioane de euro pe următorii 20 de ani.
Jean Valvis va exploata ape minerale pe un perimetru de 2,054 km pătrați, pentru care va plăti către buget aproape 3 milioane de euro pe următorii 20 de ani, conform Money.ro

Guvernul Orban a aprobat, în ședința de miercuri, 1 iulie, concesiunea de exploatare a apei minerale naturale (necarbogazoase) în perimetrul BARNAR VEST, judeţul Suceava, încheiată între Agenția Națională pentru Resurse Minerale și Societatea Comercială CARPATHIAN SPRINGS S.A, deținută de Jean Valvis, cetățean cu cetățenie elvețiană și greacă, zis și ”regele apei minerale”. 


De asemenea, parte integrantă a proiectului de act normativ este licenţa de concesiune privind exploatarea apei minerale naturale (necarbogazoase) din perimetrul BARNAR VEST, judeţul Suceava.

Urmare a negocierilor desfăşurate au fost convenite următoarele:

- Denumirea perimetrului: BARNAR VEST;
- Suprafaţa perimetrului de exploatare este de 2,054 km. pătrați;
- Durata de concesiune negociată este de 20 ani contractuali, cu drept de prelungire pe perioade succesive de câte 5 ani;
- Produsul minier realizat de titular este apă minerală naturală (necarbogazoasă);
- Garanţia financiară pentru refacerea mediului deteriorat ca urmare a activităţilor miniere de exploatare se stabileşte în conformitate cu instrucţiunile tehnice emise de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale. 

Redevența plătită de companie, conform legislației, este 4,0 euro / m³ (1m³ = 1000 de litri) pentru apa minerală naturală îmbuteliată. Potrivit ANRM, producția minieră estimată pe durata de concesiune de 20 de ani contractuali este de 704.608 mii de litri (m³), ceea ce înseamnă că valoare redevenței datorate bugetului de stat ar fi în jur de aproape 3 milioane de euro.

Ca și termen de comparație pentru valoarea redevenței pe următorii 20 de ani, SC CARPATHIAN SPRINGS S.A a avut în ultimul an fiscal declarat (2018) o cifră de afaceri de 229.106.443 lei (47.415.396 Euro) și un profit net de 53.617.360 lei (11.096.537 Euro) !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei