Noi speranțe de reabilitare a Cazinoului Vatra Dornei

O undă de speranţă se întrezăreşte în ceea ce priveşte reabilitarea unei clădiri emblematice pentru întreaga Bucovină: Cazinoul de la Vatra Dornei
O undă de speranţă se întrezăreşte în ceea ce priveşte reabilitarea unei clădiri emblematice pentru întreaga Bucovină: Cazinoul de la Vatra Dornei.

După ce colaborarea dintre Fundaţia Fondul Bisericesc Ortodox Religionar din Bucovina - Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi firma SC Ecoland Production SRL Botoşani s-a încheiat în urmă cu câteva luni fără vreun rezultat notabil în ceea ce priveşte clădirea monument istoric de la Vatra Dornei, mai nou situaţia pare să intre pe un făgaş normal.

Reprezentanţii Fondului Bisericesc Ortodox Religionar din Bucovina sunt aproape de final cu întocmirea proiectului care va fi depus în vederea obţinerii de fonduri europene, iar pentru a avea un punctaj cât mai mare la evaluarea finală se încearcă perfectarea tuturor cerinţelor din ghidul solicitantului.




„Recent, am obţinut de la Ministerul Culturii avizul pentru reabilitarea clădirii cazinoului. Proiectul aflat în lucru presupune realizarea unui muzeu al Bucovinei, de la începuturile acestei regiuni şi până în prezent. Pentru ca proiectul să fie eligibil şi să aibă cât mai multe şanse pentru a fi acceptat la finanţare ne-am propus să întocmim şi proiectul tehnic şi abia ulterior vom depune dosarul la Piatra Neamţ. Am convingerea că vom finaliza totul până la termenul limită de depunere, respectiv 25 august”, a explicat preotul Gheorghe Saftiuc, consilier economic al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Dacă proiectul va trece şi se va obţine finanţarea dorită, Fondul Bisericesc Ortodox Religionar din Bucovina ar urma să achite doar partea de proiectare, restul banilor fiind din partea comunităţii europene.

CITEȘTE CONTINUAREA PE: MonitorulSV.ro





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei