Trei copii cu scarlatină internaţi la Boli infecţioase, în Vatra Dornei

Trei copii în vârstă de 6 ani de la grădiniţa din comuna Poina Stampei sunt internaţi în secţia Infecţioase a Spitalului Municipal Vatra Dornei, cu scarlatină.
Trei copii în vârstă de 6 ani de la grădiniţa din comuna Poina Stampei sunt internaţi în secţia Infecţioase a Spitalului Municipal Vatra Dornei, cu scarlatină.

Șeful secţiei, dr. Francisc Ormeny, a declarat, ieri, pentru Monitorul de Suceava că este vorba despre forme medii de boală. ”Febra a scăzut, copiii sunt în tratament cu antibiotice”, a declarat dr. Ormeny. Medicul a precizat că primul copil a fost internat în data de 25 februarie, iar ceilalţi doi în următoarea zi. În cursul zilei de astăzi spitalul va anunţa Direcţia de Sănătate Publică despre cele trei cazuri de boală.



Cazurile de scarlatină apar, de regulă, la încheierea sezonului rece, o creștere a numărului de îmbolnăviri înregistrându-se în perioada martie – aprilie, în special în colectivităţi - creşe, grădiniţe şi şcoli.

Scarlatina este o boală infecto-contagioasă a copilăriei, produsă de streptococul beta hemolitic de grup A, întâlnită mai frecvent sub vârsta de 10 ani. Băieţii sunt mai des afectaţi decât fetele, iar frecvenţa este de 4-5 ori mai mare în mediul urban faţă de mediul rural.

Boala debutează brusc, cu febră 39-40 grade Celsius și dureri în gât. Copilul are frisoane, respiraţie accelerată, vărsături, dureri de gât la înghiţit. Faringele este foarte roşu, apoi limba devine zmeurie. A treia zi apare erupţia, cu foarte multe bubiţe roşii mici, care apar în zona abdomenului, la genunchi şi coate, iar faţa, exceptând bărbia şi zona din jurul gurii, devin roşii.

Diagnosticul este confirmat prin analiza exudatului faringian, care se face fie în colectivitate, de către medicul şcolar, fie de medicii specialişti de la spitalele de boli infecţioase.

CITESTE MAI MULT PE: MonitorulSV.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei