Stadionul din Vatra Dornei a ajuns în stare jalnică

Stadionul din Vatra Dornei a ajuns în ultima perioadă într-o stare jalnică, iar cantonamentele pe care echipele de fotbal din România le efectuau iarna sau vara în această staţiune au devenit o amintire.
Stadionul din Vatra Dornei a ajuns în ultima perioadă într-o stare jalnică, iar cantonamentele pe care echipele de fotbal din România le efectuau iarna sau vara în această staţiune au devenit o amintire, relatează Monitorul de Suceava.

Peisajul de la stadion este unul dezolant, iar fiecare lună care trece nu face altceva decât să mai pună câte un pic de sare pe rana deschisă a acestui oraş.



Vremurile când echipa reuşea să ajungă până în al doilea eşalon valoric al fotbalului românesc par o utopie în ziua de astăzi. În urmă cu 30 de ani, Minerul Vatra Dornei a promovat în Divizia B, dar a rezistat doar un an de zile. La partide asistau pe atunci mii de spectatori, iar atmosfera era una de sărbătoare.

Revenind la zilele noastre, trebuie spus că suprafaţa de joc nu a mai fost îngrijită şi are aspect de orezărie în anumite zone, iar şansele să fie refăcută se micşorează cu fiecare oră care trece. De altfel, cu cât se degradează mai mult cu atât costurile pentru refacerea suprafeţei de joc vor fi mai ridicate.

Nici tribunele nu arată mai bine, rugina fiind la ea acasă pe structura metalică. Sunt cel puţin 15 ani de când singura tribună a stadionului nu a mai văzut o pensulă de vopsea, şi nu este exclus ca la o examinare mai atentă să prezinte şi pericol pentru siguranţa puţinilor spectatori care se mai încumetă să asiste la meciurile echipei locale de fotbal, Dorna Vatra Dornei. De altfel, din lipsă de fonduri, echipa se zbate acum în mediocritate. Ani la rând, Dorna Vatra Dornei a terminat pe locul I în Liga a V-a şi a obţinut promovarea în eşalonul superior, dar din lipsă de bani a renunţat la locul câştigat pe terenul de joc şi a preferat să revină în ultimul eşalon valoric al fotbalului din România.

Ilie Boncheş, primarul din Vatra Dornei, recunoaşte că stadionul este într-o stare care nu poate reprezenta un motiv de mândrie pentru oraş. „Gardul a fost distrus de o avocată, care a intrat cu maşina. Din păcate, până în primăvară nu se poate face nimic. Aşteptăm să vină dezgheţul şi să ne apucăm de treabă. Este de reabilitat mult la stadion. Noi avem idei şi un proiect pentru refacerea bazei sportive, dar să vedem cât ne putem întinde”, a menţionat Ilie Boncheş.

CITESTE MAI MULT PE: MonitorulSV.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei