Contractul pentru lotul al treilea al ”Autostrăzii Nordului”, între Vatra Dornei și Suceava, este pe cale să fie reziliat

Contractul pentru lotul al treilea al ”Autostrăzii Nordului”, între Vatra Dornei și Suceava, este pe cale să fie reziliat
În vreme ce, în sfârșit, se semnează contractele pentru lotul 1 al Autostrăzii Nordului, lot situat între Baia-Mare și Bistrița, contractul pentru lotul al treilea între Suceava și Vatra Dornei este pe cale să fie reziliat, după ce asocierea Best Consulting & Design SRL – Ingeneria Especializada Obra Civil E Industrial SA a cerut „încetarea anticipată” a contractului încheiat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru studiul de fezabilitate pentru acest lot.

Autostrada Nordului

Asta în condițiile în care șoseaua de centură a orașului Gura Humorului – parte din Autostrada Nordului, în lungime de circa 8 kilometri și pentru realizarea căreia studiul de fezabilitate a fost comandat de Consiliul Județean Suceava, nu de CNAIR – ar avea deja documentația realizată și urma să fie scoasă în dezbatere publică, pentru ca apoi scoaterea la licitație pentru construire să fie, în cel mai bun caz, în ianuarie 2023.

Așadar, informații care începuseră a fi vehiculate zilele trecute par să prindă contur. Este vorba despre „încetarea anticipată” a contractului încheiat de asocierea Best Consulting & Design SRL – Ingeneria Especializada Obra Civil E Industrial SA cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru studiul de fezabilitate la lotul Suceava – Vatra Dornei a Autostrăzii Nordului.

Nota prin care s-a constatat încetarea amiabilă a contractului a fost semnată miercuri. Deocamdată, niciun oficial contactat nu a putut confirma cu certitudine dacă s-a ajuns sau nu la „încetarea anticipată” a contractului pentru Lotul 3. Teoretic, CNAIR va lansa o nouă procedură de achiziție în vederea finalizării studiului de fezabilitate. Până ieri niciun anunț de participare pe SEAP nu a fost postat. Rămâne de văzut însă, pentru că genul acesta de proceduri nu se fac neapărat de azi pe mâine.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei