Vacile maidaneze au fost strânse de pe străzile municipiului Vatra Dornei ca urmare a unei acțiuni a Poliției Animalelor Suceava

Vacile maidaneze au fost strânse de pe străzile municipiului Vatra Dornei
Telenovela vacilor maidaneze dornene continuă cu un nou episod. După ce în ultima perioadă acestea au fost zărite și fotografiate de localnici în mai toate zonele orașului, inclusiv pe scările poliției, se pare că autoritățile au decis într-un final să se ”urnească” și să ia măsuri.


Astfel, în cursul zilei de astăzi au fost întreprinse demersuri pentru strângerea animalelor. Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor IPJ Suceava au emis 17 ordine de plasare pentru 17 bovine identificate nesupravegheate pe străzi de pe raza municipiului Vatra Dornei. O parte dintre bovine au fost încărcate într-un camion, iar altele au fost transportate pe jos la un adăpost din apropiere, în zona Floreni.

Proprietara bovinelor, o femeie de 67 de ani, a fost sancționată contravențional de 2 ori în perioada august – octombrie 2021 și instruită în scris cu privire la zonele extravilane permise pentru pășunat și efectele juridice ale lăsării nesupravegheate a animalelor pe drumurile și în spațiile publice.


Întrucât marți femeia a fost recalcitrantă și a refuzat să-i însoțească pe polițiști la sediul poliției a fost necesară folosirea forței prin imobilizare. Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureau, s-a aplicat și o sancțiune contravențională la Legea 61/1991 modificată, în valoare de 1000 lei.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor vor aplica o sancțiune în valoare de 3000 lei la Legea 205/2004.

Ulterior cele 17 bovine (dintre care doar 3 crotaliate) vor fi preluate conform ordinelor de plasare de către unitatea contractantă din cadrul Consiliului Județean Suceava și transportate la un centru specializat, conform procedurilor incidente, anunță IPJ Suceava.

Cică autoritățile noastre au pus piciorul în prag și strâng vacile din oraș! Nu se poate așa ceva, când tocmai ne...

Publicată de Vatra Dornei Live pe Marţi, 2 noiembrie 2021

Animalele vor fi duse la un adapost din Floreni. Acestea nu au putut fi incarcate in camionul de transportat animale vii, astfel autoritatile au decis sa le mâne pana la adapost pe un traseu de aproximativ 15 km.

Publicată de Radio Dorna pe Marţi, 2 noiembrie 2021

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei