PETRU ARICIUC: ”Vatra Dornei a fost pedepsită și pusă la colț” ... După ce că trei luni din patru am fost în scenariu roșu, acum primim încă o palmă!

Vatra Dornei ”a fost pedepsită și pusă la colț”, afirmă Petru Ariciuc, după ce că în ultimele trei luni din patru, Dorna a fost în scenariu roșu!
Petru Ariciuc, directorul departamentului de Turism, Cultură și Salvamont din cadrul Primăriei Vatra Dornei, a avut o intervenție la postul de radio VIVA FM, pe tema hotărârii CNSU prin care s-a limitat gradul de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în anumite localități în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă.

PETRU ARICIUC: Vatra Dornei a fost pedepsită și pusă la colț ... După ce că trei luni din patru am fost în scenariu roșu, acum primim încă o palmă!

Vatra Dornei este singura localitate din județul Suceava în care se aplică măsura restrictivă amintită mai sus, cu toate că sporturile de iarnă se practică și în alte stațiuni din județ. Tocmai acest lucru l-a sesizat și Petru Ariciuc, acesta afirmând că Vatra Dornei ”a fost pedepsită și pusă la colț”, mai ales după ce că în ultimele trei luni din patru, Dorna a fost în scenariu roșu de incidență COVID, aspect care a îngreunat extrem de mult activitatea agenților economici dorneni. După cum a sugerat și Ariciuc, sunt oare turiștii care vizitează stațiunea Vatra Dornei mai indisciplinați decât cei din alte părți ale județului?

Vă invităm să vizionați materialul video cu emisiunea de la Viva FM:

Dimineți Împreună - Petru Ariciuc

CNSU a limitat gradul de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în anumite localități în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă. Între acestea sunt incluse Vatra Dornei din județul Suceava și Durău din județul Neamț. Matinalii au aflat, joi, în ce măsură afectează această decizie operatorii din turism de la Petru Ariciuc, șeful Centrului Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Vatra Dornei.

Publicată de Viva FM Suceava pe Joi, 11 martie 2021


Tot pe acest subiect, Petru Ariciuc a avut inclusiv o postare pe facebook în care a atras atenția asupra măsurii discriminatorii din cauza căreia stațiunea Vatra Dornei poate avea de suferit. Vă redăm această postare în continuare:

VATRA DORNEI, singura stațiune turistică din județul Suceava pentru care se va limita gradul de ocupare a spațiilor de cazare!

În contextul pandemiei Covid-19, guvernul a adoptat o serie de noi măsuri restrictive, iar una dintre acestea impune limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din hoteluri sau pensiuni la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, în mai multe stațiuni din țară în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă.

În hotărârea CNSU se prezintă o listă de stațiuni și observăm că din județul Suceava, Vatra Dornei este singura vizată de aceste restricții. Cu toate că sporturile de iarnă se practică și în alte locuri din județul nostru, doar Dorna apare în listă, e normal oare așa ceva?!

De ce suntem iar singurii puși la colț? Chiar este Dorna oaia neagră a județului și trebuie ”pedepsită” în acest mod? Merită agenții economici dorneni din zona HORECA încă o palmă, după ce că am fost aproape tot sezonul de iarnă într-un aproape nesfârșit scenariu roșu și mulți dintre ei cu greu mai rezistă!?

Înțeleg că regulile de combatere a pandemiei trebuie respectate și dornenii au făcut acest lucru, dar nu înțeleg de ce Dorna este singura din județ vizată de restricții și de ce nimeni din executiv nu ia atitudine în fața unei asemenea discriminări? De ce nimeni nu are curajul să apere atât la nivel județean cât și central interesele agenților economici dorneni și a tuturor celor care activează în domeniul turistic?!

Detalii AICI

Cu drag de Dorna,
Ing. Petru Ariciuc


‼️ VATRA DORNEI, singura stațiune turistică din județul Suceava pentru care se va limita gradul de ocupare a spațiilor...

Publicată de Petru Ariciuc pe Miercuri, 10 martie 2021

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei