Vaccinarea anti COVID-19 a început și la Vatra Dornei! Primele 70 de persoane au fost vaccinate ieri

Vaccinarea împotriva Covid-19 este gratuită, voluntară și necondiționată.
Direcția de Sănătate Publică Suceava a primit, duminică, de la Centrul Regional de Depozitare – CRD/Spitalul Militar Iași un număr de 290 flacoane de vaccin împotriva COVID-19, reprezentând 1.450 de doze, a informat, luni, Prefectura Suceava.


Cele 1.450 doze de vaccin au fost distribuite de DSP Suceava pentru faza I de vaccinare la centrele de vaccinare din spitalele din județ, astfel: Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava - 650 doze, Spitalul Municipal Rădăuți - 200 doze, Spitalul Orășenesc Câmpulung Moldovenesc - 200 doze, Spitalul Municipal Vatra Dornei - 100 doze, Spitalul Orășenesc Gura Humorului - 100 doze, Spitalul Municipal Fălticeni - 100 doze, Spitalul Boli Cronice Siret - 100 doze.

În prima zi de vaccinare anti Covid-19 din acest an, respectiv 4 ianuarie, s-au vaccinat 475 de suceveni, a informat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, care a precizat că este vorba despre faza I de vaccinare.

Astfel, cele mai multe vaccinări au fost efectuate la SJU Suceava – 195, urmând Spitalele din Fălticeni și Vatra Dornei – câte 70, Spitalul din Câmpulung Moldovenesc – 55, Spitalul din Siret – 45, Spitalul din Gura humorului – 25 și Spitalul din Rădăuți – 15.


Potrivit sursei citate, o singură reacție adversă minoră a fost înregistrată la o persoană vaccinata la Siret.

Prefectura Suceava reamintește că vaccinarea împotriva Covid-19 este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 - Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei