O nouă sesiune de reatestare a salvatorilor montani a avut loc la Vatra Dornei

Stațiunea Vatra Dornei, a găzduit sâmbătă 7 noiembrie, o nouă sesiune de reatestare a salvatorilor montani.
Stațiunea Vatra Dornei, a găzduit sâmbătă 7 noiembrie, o nouă sesiune de reatestare a salvatorilor montani. La aceasta sesiune au participat salvamontiști din cadrul a trei servicii salvamont : Suceava, Bistrița Năsăud și Vatra Dornei.


Exercițiul tactic a durat mai bine de 5 ore și s-a desfășurat pe versantul nordic al vârfului Runc. Salvatorii montani au trebuit să intervină în localizarea, găsirea, acordarea primului ajutor și transportul a 3 victime. Una din victime a necesita transport cu targa UT 2000 în teren accidentat. Scenariul, zona de intervenție, complexitatea și gravitatea accidentelor nu a fost cunoscută în prealabil de salvamontiști, aceștia trebuind să gestioneze în timp real resursele umane și materiale pentru intervenție. Pentru localizarea celei de a treia victime, s-a folosit echipajul canin al Serviciului Salvamont Suceava.

Reatestarea salvatorilor montani are loc periodic o data la trei ani, având va scop testarea fizică și teoretică a salvamontiștilor, dar și capacitatea de răspuns, intervenție și transport a serviciilor salvamont.

Mai multe imagini puteți vedea în postările de mai jos:

🇹🇩Salvamont oricând și oriunde în slujba dumneavoastră! ----------- 🏞️Stațiunea Vatra Dornei, a găzduit azi 7...

Publicată de SALVAMONT VATRA DORNEI pe Sâmbătă, 7 noiembrie 2020



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei