Mai multe petreceri private care se derulau cu încălcarea normelor legale au fost stopate și s-au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale - VATRA DORNEI LIVE - Stiri Vatra Dornei | Anunturi, Evenimente Vatra Dornei

Mai multe petreceri private care se derulau cu încălcarea normelor legale au fost stopate și s-au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale

Având în vedere situația epidemiologică actuală, polițiștii, împreună cu ceilalți lucrători din cadrul instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne dar și în colaborare cu reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Teritorial de Muncă au intensificat în acest week-end activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de SarsCov2.


Au fost suplimentate patrulele în teren, iar unitățile economice care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente private au fost controlate după ce în prealabil administratorii acestora au fost instruiți cu privire la respectarea cadrului legal.

Urmare a acestor activități au fost stopate mai multe evenimente private care se derulau cu încălcarea normelor legale și au fost aplicate peste 300 de sancțiuni contravenționale.

Doar în acest weekend au fost verificate 273 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost verificate 2055 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și au fost controlate peste 70 de mijloace de transport.

Polițiștii au aplicat 303 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55 din 2020 în valoare de 24.681 lei. 

Au fost desfășurate la nivelul județului peste 20 de acțiuni punctuale în piețe, târguri și zone aglomerate.


Evenimente private întrerupte de polițiști

La 31.10.2020, ora 19:40, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în colaborare cu lucrători de poliție din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au identificat pe raza comunei Putna, sat Gura Putnei, un eveniment organizat, respectiv o cumătrie, la sala unei societăți comerciale.

S-a intervenit în vederea întreruperii evenimentului, procedându-se la legitimarea tuturor persoanelor prezente, fiind identificate 30 de persoane. 

În cauză s-au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale celor prezenți la eveniment, iar organizatorului i-a fost aplicată separat o sancțiune în valoare de 2500 lei conform Legii 55/2020. Evenimentul a fost întrerupt, agenții de poliție rânând la fața locului până când toată lumea prezentă a plecat.

De asemenea, având în vedere planul de acțiune al Poliției municipiului Vatra Dornei privind modul de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2, împreună cu reprezentanți din cadrul DSP Suceava, au fost efectuate verificări la unitățile de cazare de pe raza comunei Dorna Candrenilor.

Cu ocazia controlului efectuat la o pensiune situată pe raza comunei Dorna Candrenilor, sat Poiana Negri, s-a stabilit că în incinta pensiunii se aflau 20 de persoane, din care 14 adulți și 6 copii, care au organizat o petrecere privată.

Administratorul pensiunii a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid-19, conform Legii 55/2020 – art.65, lit. h. și s-a procedat la oprirea evenimentului.


Acțiuni punctuale în târguri, piețe și zone aglomerate

La 31.10.2020, între orele 08:00-12:00, s-a organizat şi executat o acţiune pe raza mun. Suceava, mun. Siret și sat. Cumpărătura (târgul auto), pe linia prevenirii şi combaterii răspândirii infecției cu SARS-COV 2.

Au fost verificate 12 societăți comerciale și au fost legitimate peste 100 de persoane. În cadrul acțiunii au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 lei din care 10 în valoare totală de 2.500 lei la Legea 55/2020 și 1 avertisment la Legea 12/1990. 

Polițiștii recomandă încă o dată să evitați aglomerările de persoane și să vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur:

”Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!”

SURSA: IPJ Suceava

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii