DSP Suceava nu mai are bani pentru teste COVID

Direcția de Sănătate Publică Suceava a rămas iar fără teste, după ce a depășit bugetul de achiziții alocat.
Direcția de Sănătate Publică Suceava a rămas iar fără teste, după ce a depășit bugetul de achiziții alocat. Este pentru a doua oară când se înregistrează o astfel de situație, după ce în luna iulie s-a ajuns la un blocaj asemănător.


Testarea persoanelor cu simptome de COVID a fost oprită, cel puțin până la finalul acestei săptămâni, de Direcția de Sănătate Publică Suceava. S-a ajuns în această situație după ce instituția a rămas fără reactivi și kit-uri de testare pentru Covid-19.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Gabriela Băncilă, a anunțat că DSP a depășit plafonul alocat pentru achiziții directe și a fost nevoită să facă licitație. Procedurile se vor încheia miercuri, iar contractul urmează să fie semnat zilele următoare.

Până la reluarea activității probele pentru testarea PCR vor fi trimise la laboratoarele de biologie moleculară de la Spitalul Municipal Vatra Dornei, dar și la o firmă particulară.


Reprezentanții DSP Suceava spun că blocajul este cauzat de legislația referitoare la achizițiile publice în domeniul medical. Mai exact, plafoanele alocate de Ministerul Sănătății sunt insuficiente, iar când numărul testelor este mai mare se ajunge la situații de acest fel.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei