Decizia închiderii fabricilor dornene de lactate este definitivă în ciuda defilării politrucilor locali ”cu soluții”!

Fabricile Dorna Lactate din Floreni și Vatra Dornei, aflate în portofoliul companiei franceze Lactalis, urmează să fie închise până la sfârșitul lunii
Fabricile Dorna Lactate din Floreni și Vatra Dornei, aflate în portofoliul companiei franceze Lactalis, urmează să fie închise până la sfârșitul lunii august, iar toți angajații vor fi concediați.

”Grupul Lactalis a decis închiderea unităților de producție Floreni și Vatra Dornei din cadrul societății Dorna Lactate. Brand-ul LaDorna și societatea Dorna Lactate își continuă, însă, existența în România, iar portofoliul de lactate LaDorna va fi produs în celelalte fabrici românești ale grupului”, informează compania într-un comunicat. Mai exact, producția pentru portofoliul brandului LaDorna se va împărți între fabrica Albalact din Oiejdea, județul Alba și fabrica Covalact din Sfântu Gheorghe, județul Covasna.


Decizia a fost luată în contextul în care eficientizarea activității în cele două fabrici nu a dat roade. ”Am fost nevoiți să luăm această decizie după epuizarea tuturor încercărilor de eficientizare a activității în cele două fabrici, luând în considerare și noua realitate economică care ne determină să fim mai atenți la operativitatea business-ului nostru în România și să ne adaptăm planurile coerent, pentru a rămâne competitivi în industrie.

În ceea ce îi privește pe angajații afectați de măsura de concediere colectivă în fabricile Floreni și Vatra Dornei, aceștia ar urma să primească sprijinul companiei în a-și găsi un alt loc de muncă, fie în cadrul celorlalte societăți aparținând Grupului Lactalis în România, fie în alte companii. O parte dintre angajați va primi oferte pentru locurile de muncă disponibile în cadrul celorlalte companii românești din grup, spun cei de la Lactalis.

Așadar, închidere fabricilor chiar se produce și decizia este pusă în aplicare! Au apărut politrucii unul după altul, în frunte cu primarul Ilie Boncheș și deputata Angelica Fădor, chiar au venit în teritoriu niște reprezentanți ai guvernului, s-a făcut mare întâlnire la primărie, mai mult de ochii lumii, și-au dat toți cu părerea, s-au dat sfaturi folosindu-se vestitele lozinci ”ar trebui” și ”s-ar putea”, dar soluții și rezultate palpabile ZERO !

Este și greu, dacă nu imposibil să mai ”întorci mortul de la groapă”! Toate aceste lucruri ar fi trebuit făcute înainte stimați politruci ”vizionari” și nu după când deodată ați devenit toți ”surprinși” și ”îngrijorați” de anunțul Lactalis. Să nu uităm că mulți dintre voi ați avut legături strânse și avantajoase cu tot ceea ce a însemnat de-a lungul timpului Dorna Lactate și credem că și din acest motiv ar fi trebuit să fiți mai la curent cu ceea ce se întâmplă. Oricum, cel mai probabil ați știut dar nu v-a interesat!

O administrație locală performantă, ar trebui să fie permanent conectată la nevoile și la problemele localității pentru a anticipa lucruri și pentru a putea interveni din timp cu eventuale soluții, nu să te trezești ”după război”, când deja totul este prea târziu.

Impotența administrativă din Vatra Dornei ar putea fi dată cu succes drept exemplu de AȘA NU și concluzia tristă pe care o tragem, odată cu închiderea efectivă a fabricilor de lactate dornene, este că probabil trăim încă o etapă a procesului de ”îngropare” a municipiului stațiune Vatra Dornei. Acesta este tristul adevăr indiferent ce ar spune unii și alții, iar dacă nu ne trezim rapid din letargie procesul poate deveni unul ireversibil! Spor la asfaltare, pavelare și bordurare stimați administratori ... atâta știți, atâta faceți, dar poate Doamne, Doamne va fi bun cu dornenii și le va dărui în viitor o administrație mai competentă, însă știți cum e vorba: ”Dumnezeu îți dă, dar nu-ți pune în traistă”!

SURSA: Capital.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei