Bujorii de munte, spectacol al naturii în Parcul Național Călimani (Video)

Imagini de poveste din Parcul Naţional Călimani. Una dintre cele mai rari flori de la noi, bujorul de munte, a înflorit în această perioadă.
Imagini de poveste din Parcul Naţional Călimani. Una dintre cele mai rari flori de la noi, bujorul de munte, a înflorit în această perioadă. Specia este protejată în ţara noastră, în condiţiile în care este pe cale de dispariţie. Nu uitaţi, dacă mergeţi să vedeţi bujorii, nu-i rupeţi! Orice acţiune care deteriorează tufele duce la amenzi usturătoare.

Crestele munţilor din Parcul Naţional Călimani oferă în această perioadă un spectacol plin de culoare. Aici, la înălţime, pajişti întregi au fost împânzite de bujori de munte, o floare cu petale mici şi roz, care poate fi admirată doar pentru o scurtă perioadă şi doar în anumite zone.


În mod normal, rhododendronul înflorește undeva la mijlocul lunii iunie, dar anul acesta, pentru că iarna a fost destul de târzie, bujorul de munte a înflorit undeva la sfârșitul lunii iunie, astfel că dacă vreți să admirați această floare, tot ce vă trebuie este timp, dar și curaj pentru a ajunge pe aceste creste pentru că bujorul de munte înflorește de obicei în zone destul de izolate.

Claudiu Rogojan, biolog Parcul Național Călimani: Poate fi observat în apropiere de creasta Vârfului Reţitiş, Călimani Izvor şi Călimanii Cerbului. În puţine locuri şi la o altitudine destul de mare, peste 1900 de metri.

Bujorul de munte nu este singura comoară naturală din Parcul Naţional Călimani. Orhideele sălbatice, crinul de pădure şi genţianele pot fi oricând un pretext pentru a vizita zona.

Reprezentanţii Parcul Naţional Călimani le recomandă vizitatorilor să ia aceste plante acasă doar prin intermediul fotografiilor.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei