Dorneanul infectat cu coronavirus este internat la Secția de Terapie Intensivă Iași. Acesta și-a desfășurat activitatea în ultima vreme în Suceava

Este vorba de un bărbat în vârstă de 37 de ani originar din Vatra Dornei, de profesie arhitect și care și-a desfășurat activitatea în ultima vreme în municipiul Suceava.
Astăzi, 18 martie 2020, a fost anunțat cel de-al cincilea caz de infectare cu coronavirus din județul Suceava. Conform mai multor surse, se pare că este vorba de un bărbat în vârstă de 37 de ani originar din zona Vatra Dornei și care și-a desfășurat activitatea în ultima vreme în municipiul Suceava.


Acesta ar fi fost internat la Spitalul Județean Suceava, la Secția de Pneumologie, iar după trei zile de la internare s-a aflat faptul că acesta este infectat cu coronavirus. Pacientul a fost transferat marți la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, iar acum este internat la Secția de Terapie Intensivă.

Din câte se pare, tânărul a fost victima unei infectări comunitare, deoarece nu ar fi intrat în contact cu persoane cunoscute de el ca fiind venite din străinătate și nici nu a călătorit într-o țară străină.

Directorul medical al Spitalului Județean Suceava, Mircea Macovei a declarat pentru ZiarDeSuceava.ro, următoarele: „În data de 13.03 a fost internat în cadrul Secției de Pneumologie un pacient cu simptomatologie respiratorie. Din data de 16.03 simptomatologia se agravează, motiv pentru care pacientul este mutat în cadrul Secției de Boli Infecțioase cu suspiciune de infecție comunitară cu coronavirus. Se face testul, iar în data de 17.03.2020, orele 19.00, testul iese pozitiv. Pacientul este transferat în cursul nopții trecute la Clinica de Boli Infecțioase Iași”.



Conducerea Spitalului Județean Suceava încearcă să ia toate măsurile pentru a preveni o eventuală răspândire a coronavirusului la nivelul unității medicale iar în acest moment se desfășoară o anchetă epidemiologică pentru a se stabili cine a intrat în contact direct cu pacientul bolnav pe parcursul celor trei zile cât a stat internat în secția de pneumologie. Mai multe detalii AICI !

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei