De Sărbătorile Pascale se anunță turiști în județ, însă infrastructura rutieră are probleme (VIDEO)

Președintele CJ, Gheorghe Flutur, a arătat care este gradul de ocupare la pensiunile din județ în această perioadă, dar și unde se intervine pentru plombarea măcar a drumurilor către obiectivele vizate de turiști
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă, programul „Paştele în Bucovina”, aflat la cea de-a noua ediţie, precizând că acest proiect a fost iniţiat de el în primul mandat. Şeful administraţiei judeţene a arătat că programul se află în plină desfăşurare, amintind de unele acţiuni care au avut loc deja, precum Festivalul de cântece religioase „Buna Vestire” de la Fundu Moldovei, Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti sau Târgul de Paşti de la Gura Humorului.




Preşedintele Consiliului Judeţean a declarat că judeţul este pregătit să primească turiştii în număr cât mai mare, arătând că în ultima vreme s-a lucrat mult la refacerea drumurilor: „Încercăm să ne organizăm cât mai bine. Drumurile au fost cele mai afectate după perioada de iarnă grea. Am vorbit cu cei de la drumuri naţionale să înceapă reparaţiile. Noi am demarat reparaţiile la drumurile judeţene, în special la drumurile care duc la mănăstiri, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Pojorâta, Fundu Moldovei, Izvoarele Sucevei, Mălini, Slatina. Acum avem ca prioritate Frasin-Stulpicani-Ostra. În unele locuri am început să turnăm şi covoare asfaltice, precum zona Horodniceni”, a spus Flutur.

El a mai menţionat că interesul turiştilor pentru zona Bucovinei este foarte mare, subliniind că gradul de ocupare în pensiunile din zona Gura Humorului este de 97%, la Suceviţa de 95%, la Câmpulung Moldovenesc de 92%, la Putna de 90%, la Vama de 85% iar la Vatra Dornei de 70%. (suntem tot mai ”la coadă”, după cum se vede) „Sper ca până de Paşte gradul de ocupare să atingă 100%”, a concluzionat şeful administraţiei judeţene.


Citește mai multe pe: MonitorulSV.ro



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei