Primarul Boncheș își dorește un utilaj de spart gheața, pentru a se evita pe viitor producerea de inundații - VATRA DORNEI LIVE - Stiri Vatra Dornei | Anunturi, Evenimente Vatra Dornei

ULTIMELE ARTICOLE

Home Ad

Post Top Ad

9 februarie 2017

Primarul Boncheș își dorește un utilaj de spart gheața, pentru a se evita pe viitor producerea de inundații

Primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a declarat presei, luni, că inundațiile care s-au produs la sfârșitul săptămânii trecute ar fi putut fi evitate dacă ar fi avut în dotare un utilaj pentru a sparge gheața.

Edilul șef a precizat că municipalitatea a dorit să achiziționeze un astfel de utilaj din fonduri europene, dar nu a putut face acest lucru pentru că nu s-au deblocat programele de finanțare pentru exercițiul bugetar 2014 — 2020.

Potrivit primarului, în unele țări există utilaje cu brațe lungi care sunt folosite de pe mal, pentru a sparge gheața din mijlocul apei, înainte să ajungă la grosimi de 50 — 60 de centimetri.
Totodată, primarul a spus că mulți proprietari ai gospodăriilor inundate în Vatra Dornei au încheiate polițe de asigurare obligatorii și, de aceea, a făcut apel la Prefectura Suceava să evalueze cât mai repede pagubele produse, pentru ca oamenii afectați să fie despăgubiți.

La sfârșitul săptămânii trecute, din cauza zăpoarelor formate pe râurile Dorna și Bistrița apele au ieșit din matcă și au inundat câteva zeci de case, anexe și curți din zonă.

CITEȘTE MAI MULTE PE: Agerpres.ro

Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Situația cazurilor de COVID-19

Post Bottom Ad