Traian Băsescu vine la Suceava să lanseze candidaţii PMP pentru alegerile parlamentare

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu va fi prezent sâmbătă la Suceava la lansarea candidaţilor PMP Suceava pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.
Fostul preşedinte al României Traian Băsescu va fi prezent sâmbătă la Suceava la lansarea candidaţilor PMP Suceava pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, a declarat că legătura lui Băsescu cu acest judeţ ”a fost întotdeauna una specială” arătând că pe când era şef de stat a sprijinit enorm judeţul Suceava, de la prezenţa sa repetată în timpul inundaţiilor până la susţinerea directă a unor proiecte de dezvoltare a infrastructurii.




”Vor zice unii că nu avea nici o atribuţie. Și totuşi, a făcut-o, ştim bine lucrul acesta. Dacă Traian Băsescu nu câştiga alegerile pentru Primăria Municipiului Bucureşti în 2000, fostul Partid Democrat condus de Petre Roman nu reuşea să intre în Parlament. Cu rezultatul obţinut de Traian Băsescu la Capitală, scorul PD la nivel naţional s-a ridicat la 8 procente. În 2001, Băsescu a preluat conducerea partidului, relansându-l. În doar patru ani, PD a crescut enorm, în anii de opoziţie la guvernul Năstase. PSD îşi dorea desfiinţarea PD. Traian Băsescu a încheiat cu Teodor Stolojan Alianţa DA. Au trimis să candideze în teritoriu pe aproape toţi parlamentarii, inclusiv la Suceava, dar ”locomotiva” a fost el. Ajunşi la guvernare, miniştrii fostului PD în Cabinetul Tăriceanu au avut cele mai grele portofolii pentru aderarea la Uniunea Europeană. După ce România a devenit membru UE, Tăriceanu a exclus PD de la guvernare. Iar opoziţie, iar frustrări ! Acum, liberalii erau cei care voiau Partidul Democrat desfiinţat. Traian Băsescu a continuat să lupte. Au urmat două suspendări din funcţie, pe mâna PSD şi PNL. PD s-a unit cu fracţiunea care a rămas fidelă lui Traian Băsescu şi au format împreună PDL. În 2008, a câştigat, din nou, alegerile parlamentare. ”Verde-nrourat”, imnul PDL, a fost predestinat acestui partid”, a spus Popovici.

CITEȘTE MAI MULTE PE: MonitorulSV.ro





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei