Listele candidaților suceveni ai PNL pentru alegerile parlamentare

Organizația Județeană Suceava a PNL a definitivat lista de candidați la alegerile din 11 decembrie a.c. pentru Senat și Camera Deputaților. Liderul organizației, Gheorghe Flutur, a prezentat, ieri, în conferință de presă, numele celor pe care partidul său îi prezintă sucevenilor pentru a le obține votul pentru Parlament.
Organizația Județeană Suceava a PNL a definitivat lista de candidați la alegerile din 11 decembrie a.c. pentru Senat și Camera Deputaților. Liderul organizației, Gheorghe Flutur, a prezentat, ieri, în conferință de presă, numele celor pe care partidul său îi prezintă sucevenilor pentru a le obține votul pentru Parlament.

Pentru un mandat de deputat candidează, în ordine, actualul deputat Ioan Balan, primarul de Iacobeni, Angelica Fădor, realizatorul TV Bogdan Gheorghiu, omul de afaceri Dumitru Mihalescul, deputatul Radu Surugiu, consilierul local Ovidiu Doroftei, Gabriel Moroșan, Vasile Chiruță, Viorel Haiura, Valeruț Țăranu Hofman, Liviu Andreescu, Irina Munteanu și Alex Salup.
La Senat lista este deschisă de Dan Cadariu, urmat de senatorul Steliana Miron, universitarul Radu Pentiuc, Tudor Titianu, Mugurel Bocancea și consilierul local Cristian Crețu. Președintele Organizației Municipale Suceava a PNL, Ion Lungu, apreciază ca eligibile primele cinci locuri la Camera Deputaților și primele două locuri la Senat.

Întrebat în legătură cu absența de pe liste a unor membri cu notorietate în Suceava, precum profesorul universitar Sanda-Maria Ardeleanu sau medicul psihiatru Alexandru Paziuc, Flutur a răspuns că în PNL „sunt criterii interne și există instituția votului”, cu precizarea că listele în forma lor finală au fost votate în unanimitate de partid. Ion Lungu, președintele OM Suceava, din care face parte deputatul Sanda-Maria Ardeleanu, a afirmat că are ”un regret” că aceasta nu mai este pe listă și că ar fi susținut-o, dar ”doamna deputat n-a participat la aceste întâlniri la care s-au stabilit listele de candidați”. ”Nu am ce să-i reproșez doamnei deputat, aș fi susținut-o, dar din motive profesionale doamna Ardeleanu nu a participat la aceste întâlniri. Personal, am un regret că nu este pe listă”, a spus Lungu.

În ceea ce privește candidatul PNL pentru zona de munte, Gheorghe Flutur a declarat că balanța a înclinat în favoarea primarului de Iacobeni, Angelica Fădor, în fața doctorului Paziuc. Anunțul acestuia din urmă, că va candida ca independent, ”l-a autoexclus din PNL”.

Liderul PNL a fost solicitat să dea explicații și despre alți doi candidați de la care liberalii se așteaptă să le aducă foarte multe voturi de la electoratul sucevean, deputatul Radu Surugiu, ”împrumutat” de la organizația din județul Neamț, și senatorul Steliana Miron, venită în PNL de la PPDD. ”Radu Surugiu este un tânăr venit din vechiul PNL”, care ”a avut 4 ani perioadă de aclimatizare cu județul Suceava” și care ”s-a ținut de sarcini”, iar ”doamna senator Miron și-a însușit programul PNL” și ”va merge în echipă cu noi”, a argumentat Gheorghe Flutur prezența celor doi pe locuri eligibile la Camera Deputaților și Senat.

CITEȘTE MAI MULTE PE: MonitorulSV.ro

Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei