Concursul național „Cel mai bun pădurar” a avut loc la Vatra Dornei

Concursul “Cel mai bun pădurar”, ediţia 2016, a fost organizat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin Direcția Silvică Suceava, în orașul Vatra Dornei.
Cristian Hrehorciuc, reprezentant al Direcției Silvice Suceava, a obținut premiul întâi al concursului “Cel mai bun pădurar”, ediţia 2016, organizat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin Direcția Silvică Suceava, în orașul Vatra Dornei.

Pe locul secund s-a clasat Cătălin Chirilă, reprezentant al Direcției Silvice Galați, iar locul al treilea a fost obținut de Adrian Sârghie, reprezentant al Direcției Silvice Neamț.




La competiția din acest an au participat 45 de concurenți, câștigătorii fazelor pe cele 41 de Direcții Silvice, un reprezentant al Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice și trei colegi din Republica Moldova.

Silvicultorii au susținut, timp de trei zile, în perioada 12 – 14 octombrie, probele scrise și probe practice, precum cea de introducere a datelor în aplicația SUMAL, care monitorizează traseul masei lemnoase, de cubare și sortare în teren, în Ocolul Silvic Dorna Candrenilor, cea de recunoaștere a speciilor forestiere, a speciilor de vânat și a dăunătorilor, dar și rezolvarea unei situații practice privind paza și integritatea fondului forestier.

CITEȘTE MAI MULTE PE: MonitorulSV.ro





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei