Flutur propune ca proiectul aducerii gazului la Vatra Dornei să fie declarat de interes naţional

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, propune ca investiţia în construcţia magistralei de gaz metan de la Pojorâta la Vatra Dornei să fie declarată de interes naţional.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, propune ca investiţia în construcţia magistralei de gaz metan de la Pojorâta la Vatra Dornei să fie declarată de interes naţional. Gheorghe Flutur a precizat că în cursul zilei de miercuri a avut o discuţie cu preşedintele Autorităţii Naţionale de Resurse Minerale şi cu cel al Transgaz pentru găsirea unor soluţii prin care să fie finalizată construcţia acestei magistrale de gaz metan.




Investiţia pentru construcţia conductei de gaz metan pe o lungime de 33 de kilometri este parte a proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”. În februarie 2010, când președinte CJ era Gheorghe Flutur, compania Transgaz a preluat gratuit de la Consiliul Judeţean Suceava conductele de gaz construite prin proiectul „Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Este vorba despre tronsoanele Frasin – Pojorâta şi Păltinoasa – Rădăuţi, dar şi despre cele din zona Fălticeni, în lungime totală de peste 100 de kilometri. Tot atunci, Transgaz s-a angajat să continue investiţia în construcţia magistralei de gaz metan până la Vatra Dornei.

Gheorghe Flutur a precizat că, din păcate, în ultimii ani nimeni din administraţia judeţeană nu a discutat cu preşedinţii Autorităţii Naţionale de Resurse Minerale şi Transgaz pentru găsirea unor soluţii prin care ar fi putut fi finalizată această magistrală de gaz metan. „Bani în cont sunt, însă din păcate nu s-a stat de vorbă cu ei până acum. Încercăm o soluţie prin care această investiţie să fie declarată obiectiv de interes naţional pentru că deserveşte populaţia din bazinul Dornelor. Asta pentru ca apoi scoaterile de terenuri din fondul forestier să fie scutite de taxe”, a declarat Gheorghe Flutur, care a adăugat că la discuţiile de miercuri pe această problemă a fost prezent şi primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheş.

Preşedintele CJ Suceava a mai spus că lunea viitoare se va afla la Guvern pentru a discuta această problemă şi pentru a se găsi soluţia tehnică prin care să fie promovat un proiect de Hotărâre de Guvern pentru a declara magistrala de gaz de la Pojorâta la Vatra Dornei ca fiind o investiţie de interes naţional.

Rămâne de văzut ce va reuși să facă Gheorghe Flutur, mai ales pentru faptul că acesta are o datorie morală față de dorneni în legătură cu aducerea gazului dat fiind că a avut și domnia sa un rol în blocarea acestui proiect.

CITEȘTE MAI MULTE PE: MonitorulSV.ro





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei