Mâna dreaptă a Sf. Ierarh Nectarie va ajunge sâmbătă la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului Dorna Arini

Mâna dreaptă a Sf. Ierarh Nectarie de la Mănăstirea Eghina din Grecia va ajunge în acest sfârşit de săptămână în Bucovina şi va fi găzduită de Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din comuna Dorna Arini.
Mâna dreaptă a Sf. Ierarh Nectarie de la Mănăstirea Eghina din Grecia va ajunge în acest sfârşit de săptămână în Bucovina şi va fi găzduită de Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din comuna Dorna Arini.

Mâna va fi adusă de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe din Grecia, condusă de Episcopul de Eghina, Preasfinţitul Efrem, la iniţiativa Arhiepiscopului Tomisului, Înalt Preasfinţitul Teodosie.

Întregul eveniment a fost organizat de Arhiepiscopia Tomisului, care a avut iniţiativa invitării delegaţiei din Grecia la Constanţa, cu ocazia sărbătoririi celui de-al doilea hram al Parohiei Sf. Nectarie din oraş, unde credincioşii sunt aşteptaţi în aceste zile în perelinaj.

Sâmbătă dimineaţă delegaţia din Grecia va pleca spre Bucovina, fiind aşteptată în jurul orei 16 la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din satul Gheorghiţeni. Sfintele moaşte aduse de delegaţia greacă vor fi întâmpinate la intrarea în satul Gheorghiţeni (dinspre Vatra Dornei), de Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, eveniment la care sunt aşteptaţi să participe numeroşi credincioşi.



După întâmpinare, sfintele moaşte vor fi conduse în procesiune spre Mânăstirea Acoperământul Maicii Domnului Sf. Procopie şi Elisabeta din localitatea Dorna Arini.

Pentru a se cinsti sosirea sfintelor moaşte, în biserica de lemn a mănăstirii se va face în mod neîntrerupt, începând cu ora 17.00, slujba Privegherii, iar de la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, slujba Sfintei Liturghii.

Duminică dimineaţă, începând cu ora 9, Înalt Preasfinţitul Teodosie va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească în demisolul bisericii mari a mânăstirii cu hramul „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil. Slujba va fi însoţită de cântările Coralei Bărbăteşti Ortodoxe „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului.

CITESTE MAI MULT PE: MonitorulSV.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei