A lovit mortal cu mașina un bătrân și a plecat de la locul faptei dar nu va ajunge după gratii

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe inculpatul Liviu Bazarcă, de 35 de ani, domiciliat in comuna Scheia dar cu origini in comuna Panaci, tehnician silvic în cadrul Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare (ITRSV) Suceava, la un an și două luni de închisoare cu suspendare.
Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe inculpatul Liviu Bazarcă, de 35 de ani, domiciliat in comuna Scheia dar cu origini in comuna Panaci, tehnician silvic în cadrul Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare (ITRSV) Suceava, la un an și două luni de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de patru ani sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției.

Dacă iniţial a fost condamnat de Judecătoria Suceava la 1 an şi 2 luni de închisoare cu executare, Curtea de Apel Suceava a decis să menţină aceeasi durata a pedeapsei, numai că aceasta să fie suspendată, astfel încât bărbatul nu va ajunge în spatele gratiilor.



La data de 24 aprilie 2013, în jurul orei 23.00, inculpatul Liviu Bazarcă, în timp ce conducea autoturismul Nissan pe DJ 174, pe raza comunei Saru Dornei, din direcția Vatra Dornei către Panaci, a ațipit la volan din cauza oboselii, motiv pentru care nu a observat un bătrân de 70 de ani, care se deplasa pe carosabil, lovindu-l cu partea dreaptă față a mașinii.

In urma impactului, pietonul a fost aruncat în parapetul metalic de protecție și a căzut în șanțul de la marginea drumului la o diferență de nivel de 2,20 metri față de platforma drumului, suferind leziuni incompatibile cu viața. Soferul nu a anunțat poliția despre accidentul în care a fost implicat, părăsind locul faptei.

Cu ajutorul unor camere de vederi instalate într-o intersecţie din zona în care a avut loc accidentul, poliţiştii au verificat zeci de autoturisme, ajungând la concluzia că autoturismul implicat în accident este unul de teren, marca Nissan.

Înainte de a fi găsit de poliţişti, la mai bine de 48 de ore de la accident, Liviu Bazarcă s-a prezentat de bunăvoie la poliţie, unde, în primă fază, a declarat că a fost convins că a lovit un animal, nicidecum un om. Şoferul a declarat chiar că a oprit şi a coborât din autoturism şi, nevăzând nici o persoană în zona unde a auzit lovitura, a urcat din nou la volan şi a plecat mai departe.

CITEȘTE MAI MULT PE: MonitorulSV.ro ;  ObiectivDeSuceava.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei