Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei premiat cu 5.000 de lei de catre Ministerului Educaţiei

Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava si Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului vor primi câte 5.000 de lei din partea Ministerului Educaţiei
Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava si Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului vor primi câte 5.000 de lei din partea Ministerului Educaţiei, cele trei unităţi fiind declarate câştigătoare în cadrul competiţiei pentru obţinerea certificatului "Şcoala Europeană", ediţia 2015.

Zeci de şcoli din întreaga ţară s-au înscris la concursul organizat de Ministerul Educaţiei, unităţile de învăţământ câştigătoare fiind răsplătite cu bani pe care îi pot utiliza pentru dotări. Conducerea fiecărei şcoli va decide cu privire la bunurile pe care le va achiziţiona din recompensa primită.



Competiţia "Şcoală Europeană" este o iniţiativă a Ministerului Educaţiei care se bucură de recunoaştere din partea instituţiilor europene. Competiţia se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale.

Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

Potrivit organizatorilor, „competiția constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asuprașcolii”.

Criteriile de evaluare sunt: coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor, integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor în programul curent al şcolii, performanțele școlare, asigurarea egalităţii de şanse, continuitate şi constanţă în derularea de activităţi comunitare, strategie şi modalităţi de implementare şi evaluare, strategie şi modalităţi de valorizare a rezultatelor.

SURSĂ ARTICOL: MonitorulSV.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei