La Vatra Dornei a avut loc concursul naţional de schi pentru copii „Bucuriile Zăpezii”

La Vatra Dornei s-a desfăşurat, în perioada 16-18 ianuarie, Concursul naţional de schi pentru copii „Bucuriile zăpezii”, adresat copiilor cu vârsta de până la 12 ani, înscrişi la cluburile şi palatele copiilor din ţară şi care nu sunt legitimaţi în cadrul cluburilor sportive.
La Vatra Dornei s-a desfăşurat, în perioada 16-18 ianuarie, Concursul naţional de schi pentru copii „Bucuriile zăpezii”, adresat copiilor cu vârsta de până la 12 ani, înscrişi la cluburile şi palatele copiilor din ţară şi care nu sunt legitimaţi în cadrul cluburilor sportive. Participanţii la concurs au beneficiat timp de trei zile de gratuitate la teleschi pentru a se putea pregăti cât mai bine, concursurile desfăşurându-se pe pârtia Veveriţa.

Deschizător de pârtie a fost primarul municipiului, Ilie Boncheş, care a apreciat faptul că unităţile de învăţământ şi Clubul Sporturilor de Iarnă se implică în readucerea staţiunii Vatra Dornei pe harta naţională, europeană şi mondială a competiţiilor sportive.



Edilul a precizat: “Din nou la Vatra Dornei este vreme de basm şi se poate schia în condiţiile cele mai bune pe toate cele trei pârtii. Pe pârtia Veveriţa, Clubul Copiilor a organizat ce-a de-a VII-a ediţie locală şi a V-a naţională a Concursului de schi "Bucuriile zăpezii". Sunt mulţumit pentru că oaspeţii veniţi din toată ţara au fot încântaţi de condiţiile oferite, de calitatea pârtiei, de modul cum a fost organizată competiţia”.

Concurs organizat după regulamentul FRS/FIS

Întrecerile la slalom uriaş şi slalom specials-au desfăşurat pe două categorii de vârstă, până la 10 ani şi 10-12 ani, arbitrajele fiind asigurate de Clubul Sportiv Şcolar şi Şcoala de schi Euroski, după regulamentul FRS/FIS.

Prof. Vasile Moroşan, directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei, a declarat: „Această competiţie face parte din calendarul activităţilor educative extraşcolare al Ministerului Educaţiei, fiind finanţată de această instituţie prin Inspectoratul Şcolar Suceava. În acest an avem foarte mulţi participanţi, iar profesorul Petru Grigoraş, de la Şcoala de schi Euroski, a pregătit un traseu extraordinar, pot să spun că e la fel cu cel de la Cupa Mondială de schi alpin, plecarea, sosirea, cele 18 porţi, fanioanele fiind cu însemnele Federaţiei Internaţionale de Schi şi ale sponsorului principal, Audi. Pentru copii acest lucru este foarte important, se simt ca schiorii adevăraţi pe care îi văd la Eurosport, în competiţiile internaţionale. Suntem încântaţi că am reuşit să organizăm acest concurs în condiţii foarte bune, şi nu am fi reuşit acest lucru fără sprijinul Primăriei Vatra Dornei, al Salvamont, al Clubului Sportiv Şcolar Vatra Donei, al Direcţiei Judeţene de Sport Suceava şi al sponsorului principal, Aqua Carpatica.”

Una dintre cele mai mari competiţii pentru schiorii până în 12 ani

Disputa pentru un loc pe podium s-a dat între 100 de copii de la Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti, de la palatele copiilor din Braşov, Brăila, Cluj-Napoca, Iaşi, Miercurea Ciuc, Sfântul Gheorghe, de la cluburile copiilor din Întorsura Buzăului, Sighetu Marmaţiei, Slănic Prahova, Sinaia şi Vatra Dornei.

Prof. dr. Petru Grigoraş, directorul Şcolii de schi Euroski, a precizat: „Avem avanpremiera Worl Snow Day, cu un concurs naţional la care participă foarte mulţi copii, iar câştigătorii sunt aplaudaţi la festivitatea de premiere într-o zi importantă pentru promovarea sporturilor de iarnă. O contribuţie importantă la reuşita acestei activităţi o are echipa Salvamont, care împreună cu Petrică Ariciuc a lucrat toată noaptea de vineri pentru a face zăpadă artificială şi a aduce pârtia într-o stare impecabilă, bătătorind zăpada.”

Clasamentele au fost întocmite în urma însumării timpilor obţinuţi de fiecare concurent, la fiecare coborâre, iar clasamentul general pe echipe a fost realizat pe baza rezultatelor obţinute de schiorii fiecărei echipe. Festivitatea de premiere s-a desfăşurat în prezenţa autorităţilor locale, a organizatorilor şi sponsorilor, a inspectorului şcolar pentru educaţie nonformală, Tatiana Vântur, a profesorilor coordonatori şi a participanţilor.

Clasament:

Categoria până în 10 ani, fete
1. Kernetyky Maya Kriszta - Palatul Copiilor Miercurea Ciuc
2. Georgescu Mara - PNC Bucureşti
3. Faur Blanka – PC Miercurea Ciuc
Menţiune: Florescu Andreea - CC Vatra Dornei

Categoria până în 10 ani, băieţi
1. Gyorgy Szabolcs - PC Miercurea Ciuc
2. Bulichi Codruţ - CC Vatra Dornei
3. Drăgan Sebastian - PNC Bucureşti
3. Cozan Alexandru - PNC Bucureşti
Menţiune: Săndulean Tîcsa Rareş - CC Vatra Dornei

Categoria 10-12 ani, fete
1. Crişan Hanna – PC Cluj
2. Sandulean Tîcsa Ruxandra - CC Vatra Dornei
3. Bobeş Bianca Maria – CC Întorsura Buzăului
Menţiune: Szakacs Agnes - PC Miercurea Ciuc

Categoria 10-12, băieţi
1. Popică Nicolae Alin - CC Întorsura Buzăului
2. Dragomir Eduard – CC Slănic
3. Alionte Bogdan – CC Slănic
Menţiune: Sarachie Tudor – PC Cluj







Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei