Slujbă Arhierească în Parohia Ciocăneşti

Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Pimen a slujit duminică, 11 mai 2014, Sfânta Liturghie în Parohia Ciocăneşti, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava. La slujbă au participat numeroşi credincioşi din localitate.
Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Pimen a slujit duminică, 11 mai 2014, Sfânta Liturghie în Parohia Ciocăneşti, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava. La slujbă au participat numeroşi credincioşi din localitate.

În Duminica a 4-a după Paşti, Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia Ciocăneşti, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc. De dimineaţă, ierarhul a fost întâmpinat de numeroşi enoriaşi, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în costume naţionale. După cum ne-a relatat pr. Aurel Goraş, protopop al Protoieriei Câmpulung Moldovenesc, cu acest prilej, IPS Pimen a sfinţit pictura bisericii din Ciocăneşti, Aşezământul social-filantropic „Sfinţii Arhangheli“, precum şi un muzeu etnografic.



„În muzeul etnografic am văzut câteva lucruri deosebite care fac parte din tradiţia acestei zone. Aici amintim plutăritul şi meşteşugul fabricării armamentului încă de pe timpul lui Ştefan cel Mare. Ştim că în Ciocăneşti se află unul dintre cele mai cunoscute muzee de încondeiere a ouălor. Ierarhul nostru a sfinţit la finalul Sfintei Liturghii aşezământul social-filantropic al parohiei, care va adăposti şi un muzeu. Părintele paroh Ilie Rusu a desfăşurat aici, cu sprijinul autorităţilor locale, câteva lucruri deosebite care au fost binecuvântate de Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor“, a spus pr. protopop Aurel Goraş.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Pimen, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, pe un podium special amenajat, răspunsurile liturgice fiind oferite de corul mixt al parohiei. Arhipăstorul Eparhiei Sucevei şi Rădăuţilor a adresat credincioşilor un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre semnificaţiile Evangheliei din Duminica a 4-a după Paşti. Pentru sprijinul acordat bisericii din Ciocăneşti şi pentru implicarea în activităţile culturale, oficialităţile locale au primit distincţii de merit.

În acelaşi timp, părintelui paroh Ilie Rusu i s-a acordat rangul de iconom stavrofor. „Slujba arhierească a fost prilej de bucurie duhovnicească pentru credincioşii de pe Valea Bistriţei Aurii“, a declarat pr. paroh Ilie Rusu. Biserica din Ciocăneşti este închinată Adormirii Maicii Domnului, fiind atestată documentar la 1850. Lăcaşul de închinăciune a fost reconstruit în întregime între anii 1918-1923, iar între anii 1995-1997 a fost restaurat în totalitate.







Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei