Campanie de sterilizare gratuită a animalelor de companie, la Vatra Dornei

În perioada 8-11 mai, în sala de sport din apropierea stadionului municipal din Vatra Dornei s-a desfăşurat Campania de sterilizare gratuită a peste 200 de câini cu şi fără stăpân şi câteva zeci de pisici
În perioada 8-11 mai, în sala de sport din apropierea stadionului municipal din Vatra Dornei s-a desfăşurat Campania de sterilizare gratuită a peste 200 de câini cu şi fără stăpân şi câteva zeci de pisici “Câinele de pe stradă e născut în curtea vecinilor tăi! Fii responsabil, implică-te!”. În paralel cu sterilizările gratuite, autorităţile locale au dezvoltat o campanie de adopţii pentru câinii fără stăpân şi o campanie în care solicită ajutorul populaţiei pentru a identifica pe cei care abandonează câini în oraşul staţiune.

Cetăţenii au fost îndemnaţi să îşi sterilizeze câinii şi pisicile, din casă sau din curte, precum şi pe cei din jurul blocului, acest lucru fiind făcut gratuit, după cum ne-a informat dr. Roxana Pasat.

„Noi încă de anul trecut am început această muncă de lămurire a dornenilor. În 2013 am făcut două campanii cu aceeaşi echipă fantastică, am sterilizat 110 câini, anul acesta am avut o publicitate agresivă pentru a determina cetăţenii să vină cu animalele la sterilizat, am făcut spoturi publicitare, afişe, fluturaşi, le-am adus la cunoştinţă legislaţia pe care trebuie să o respecte”, ne-a declarat dr. Roxana Pasat.



Sprijinul echipei medicale a Organizaţiei România Animal Rescue de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor din Vatra Dornei a fost bine primit de dornenii proprietari de câini metişi sau de rasă, dar fără valoare chinologică, fără drept de montă, neînregistraţi în Asociaţia Chinologică, care până la sfârşitul acestui an, conform legii, au obligaţia să îşi sterilizeze câinii.

Aurelian Ştefan, medic veterinar, a declarat: „România Animal Rescue este o asociaţie din California care ajută animalele din România. Activitatea de la Vatra Dornei este rodul muncii doamnei doctor Roxana Pasat şi a cetăţenilor care au înţeles să promoveze acest mod de a trata animalele, care înseamnă a le steriliza, a le ţine în curte, a nu le lăsa să meargă singure pe stradă, pentru că, în primul rând, nu sunt în siguranţă şi, în al doilea rând, nu face parte din imaginea unui oraş modern. Este un număr impresionant de câini sterilizaţi în aceste trei zile, în spatele acestui număr se află o muncă foarte grea şi lungă, de dimineaţă până seara, dar respectul faţă de animale ne face această muncă mai uşoară. Ne facem deja planuri să revenim în curând la Vatra Dornei pentru că acţiunea de sterilizare a stârnit interes în rândul dornenilor”.




Adresabilitatea a fost foarte mare, mulţi solicitanţi declarând că este mult mai bine şi mai sănătos să sterilizezi un animal decât să ajungă să fie eutanasiat.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei