Dornean calificat la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci …

Comitetul Sportiv şi Olimpic Român a prezentat ieri lista sportivilor care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Soci, ale căror întreceri vor avea loc în perioada 7-23 februa-rie. Printre cei 24 de “tricolori” calificaţi pentru competiţia din Rusia se numără şi Dorin Velicu (27 de ani), sportivul legitimat în prezent la Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei urmând să concureze în proba de skeleton.


Octavian Pungovschi, directorul CSI Vatra Dornei, consideră că prezenţa lui Dorin Velicu la o competiţie de o asemenea anvergură este un lucru important pentru imaginea judeţului Suceava şi speră într-un rezultat cât mai bun al sportivului dornean pe pista de la Soci.

Prezenţa lui Dorin Velicu la Jocurile Olimpice reprezintă foarte mult pentru el ca sportiv, pentru noi ca şi club, dar şi pentru imaginea judeţului Suceava în general. E competiţia supremă a sporturilor de iarnă şi ştiu că şi-a dorit foarte mult să ajungă acolo, mai ales că, la 27 de ani, este oarecum pe final de carieră. Sper să obţină un rezultat cât mai bun, să nu se facă de ruşine. El a câştigat cam tot ce s-a putut câştiga pe plan naţional, unde este multiplu campion încă de la juniori, însă va fi foarte greu să se apropie de podium la o competiţie de o asemenea anvergură cum este Olimpiada, unde vor participa cei mai buni sportivi din lume. Incă nu suntem o forţă în skeleton. Important este însă că participă”, a declarat Octavian Pungovschi.

Plecarea delegaţiei României spre Soci este programată pentru marţi, 28 ianuarie.

România are sportivi calificaţi la opt discipline

România are calificaţi sportivi la opt discipline: schi alpin, schi fond, biatlon, sărituri cu schiurile, patinaj artistic, bob, sanie şi skeleton.

Secretarul general al Comitetului Sportiv şi Olimpic Român (COSR), Ioan Dobrescu, a explicat pentru MEDIAFAX că delegaţia României s-ar putea mări cu alţi doi sportivi până la plecarea spre Soci. “Sunt şanse mari ca numărul să se mărească. Asta pentru că aşteptăm relocări la echipajul de două fete la bob. Sunt primele în clasamentul respectiv aşa că sunt şanse destul de mari”, a afirmat Dobrescu.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei