Vatra Dornei găzduiește pentru a cincea oară consecutiv naționalele de alergare montană

În acest weekend, municipiul Vatra Dornei va fi pentru a 5-a oară consecutiv, gazda finalelor Campionatului Național de Alergare Montană, competiție ce se află la al 6-lea an de când este organizată în România. La acest concurs național vor fi prezenți peste 150 de sportivi din toată țara, printre care se vor afla și atleți din județul Suceava, cu șanse reale de a termina concursul pe podium, atât la juniori, cât și la seniori.


Traseul este unul dificil și va fi amenajat pe Dealul Negru, cu o buclă de 4,5 kilometri, cu diferență de altitudine, plecarea și sosirea urmând să fie la capătul telefericului, cu o coborâre de 2 kilometri pe sub teleferic și urcare pe pista de mountain bike. În același timp, traseul va fi unul diferit și inedit față de edițiile trecute, fiind identic din toate punctele de vedere cu cel de la Campionatul Mondial de Alergare Montană, ce va avea loc în luna septembrie, în Polonia.

Dorneanul Andrei Leancă și suceveanca Cristina Casandra, cu șanse la medalii

Proaspăt campion european de alergare montană la juniori și campion național în proba de 10.000 de metri, sportivul Andrei Leancă, antrenat la CSM Dorna Vatra Dornei de Cristian Prâsneac pornește în cursă ca favorit la câștigarea unei medalii la juniori și de ce nu, la titlul național.

În același concurs, dar la senioare, Cristina Casandra revine în competițiile oficiale după o pauză de un an, cauzată de două accidentări mai grave și speră o clasare în primele patru la individual și o medalie la echipe, acolo unde CSM Suceava a luat bronzul la ediția trecută, fapt ce i-ar aduce un loc în lotul României pentru mondiale.

„Ne dorim ca atleții din județul Suceava să obțină cel puțin două sau trei medalii. Andrei Leancă este foarte bine pregătit, demonstrând acest lucru și la europene și de aceea îmi doresc să câștige titlul național și mai apoi să facă o figură frumoasă la mondiale. Cele patru locuri la fiecare categorie, ce vor duce la mondiale se pare că sunt foarte importante pentru sportivii din țară, o parte din ei venind cu 10-12 zile înainte la Vatra Dornei, pentru a se pregăti cât mai bine”, a declarat antrenorul dornean Cristian Prâsneac, cel ce este și directorul de concurs al naționalelor de alergare montană.

Vatra Dornei are șansa de găzdui două competiții internaționale în următorii doi ani

Acest Campionat Național de Alergare Montană va fi organizat pentru al 5-lea an de Federația Română de Atletism, Primăria și Consiliul Local Vatra Dornei și Clubul Sportiv Municipal Dorna Vatra Dornei. Implicat în organizarea acestui eveniment național, președintele CSM Dorna Vatra Dornei, Mircea Rusu este de părere că această continuitate a naționalelor în Vatra Dornei vine după ce Federația Română de Atletism a apreciat eforturile organizatorilor locali din anii trecuți, când concursul a fost o reușită din toate punctele de vedere.


„Este o onoare pentru noi că avem din nou posibilitatea de organiza acest eveniment sportiv și de a face cunoscut orașul Vatra Dornei la nivel național. În același timp este o apreciere a federației față de modul în care s-au desfășurat lucrurile la edițiile anterioare. Ne dorim ca acest concurs să fie perfect, mai ales din punct de vedere organizatoric, deoarece avem șansa să organizăm aici în 2014, Campionatul Balcanic și în 2015, Campionatul European de Alergare Montană”, a declarat președintele clubului CSM Dorna Vatra Dornei, Mircea Rusu. Federația Română de Atletism a câștigat dreptul de organizare a Campionatului Balcanic din 2014 și a Campionatului European din 2015, competiții ce foarte probabil vor avea loc în județul nostru, la Vatra Dornei.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei