O nouă structură pentru atragerea fondurilor europene a fost constituită la iniţiativa senatorului Bereanu

La Vatra Dornei s-a constituit în cursul zilei de ieri o nouă structură asociativă pentru atragerea fondurilor europene. Constituirea comitetului de iniţiativă pentru înfiinţarea noii structuri s-a făcut la iniţiativa senatorului PSD Neculai Bereanu, la şedinţa de la Vatra Dornei fiind prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, deputatul PNL Dumitru Pardău, 37 de primari şi reprezentanţi ai primăriilor din judeţul Suceava, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale şi ai mediului de afaceri. Senatorul Neculai Bereanu a precizat că întâlnirea de la Vatra Dornei a fost organizată pentru a informa administraţiile publice locale şi reprezentanţii mediului de afaceri despre posibilitatea de a atrage fonduri europene în exerciţiul bugetar 2014 – 2020.


Noua structură ar urma să se intituleze „Pactul Teritorial Pentru Investiţii Teritoriale Integrate Suceava”, iar membrii acestei asociaţii urmează că participe activ atât la definirea strategiei teritoriale, cât şi la alocarea ulterioară a fondurilor pentru dezvoltare şi la selecţia proiectelor semnificative pentru dezvoltarea zonei. Şedinţa de la Vatra Dornei a fost organizată de o firmă de consultanţă implicată în promovarea dezvoltării regionale şi teritoriale precum şi în identificarea soluţiilor pentru realizarea unei strategii de dezvoltare locală şi teritorială axată pe o abordare integrată care implică investiţii în cadrul mai multor axe prioritate din unul sau mai multe programe operaţionale.

În cadrul discuţiilor, reprezentanţii firmei de consultanţă au precizat că noua structură va putea să beneficieze de fonduri nerambursabile în mod direct, pe care le va gestiona în conformitate cu strategia şi bugetele pe care şi le stabileşte. De asemenea, senatorul Neculai Bereanu a ţinut să precizeze că la noua structură asociativă pot să adere şi Grupurile de Acţiune Locală din judeţul Suceava, iar de viitoarele finanţări europene gestionate de partenerii în cadrul „Pactului Teritorial Pentru Investiţii Teritoriale Integrate Suceava” vor putea beneficia şi oraşele şi municipiile.

„Este necesar să avem o strategie comună pentru dezvoltarea zonei de munte a judeţului şi sunt convins că apoi vom avea posibilitatea să putem promova proiecte pentru obţinerea fondurilor necesare dezvoltării economice a localităţilor şi a zonei”, a spus Bereanu.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a salutat iniţiativa înfiinţării acestei asocieri, care poate să contribuie la atragerea fondurilor europene. Nechifor a arătat că una dintre preocupările majore ale administraţiilor publice locale trebuie să fie promovarea de proiecte şi iniţiative prin care să se creeze locuri de muncă noi.
Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei