Sute de pompieri se luptă cu incendiile de pădure la Dornişoara și Gura Haitii - VIDEO

Peste 120 de pompieri militari și 130 de angajați ai ocolului silvic Suceva, se luptă de două zile să stingă incendiile de pădure izbucnite în localităţile Dornişoara, respectiv Gura Haitii.


Forţele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Suceava acţionează pentru stingerea incendiului de fond forestier izbucnit în localitatea Dornişoara, în zona denumită Piciorul Zgârciului.

Având în vedere complexitatea misiunii, la locul de manifestare al incendiului, celor 70 de pompieri militari suceveni li s-au alăturat efective ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Bistriţa, Neamţ şi Iaşi, cu un total de 72 de militari, precum şi 30 de lucrători de la ocoalele silvice Tihuţa-Colibiţa şi Dorna Cândrenilor.

Şi în comuna Şaru Dornei, satul Gura Haitii, continuă intervenţia pentru localizarea şi lichidarea incendiului de fond forestier, produs în după-amiaza zilei de vineri, 9 mai şi care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 15 hectare.

Pe parcursul zilei de ieri, s-au realizat două dispozitive de intervenţie cu ajutorul motopompelor (unul dintre acestea pe o lungime de aproximativ 3 km, pe o pantă cu o înclinaţie de circa 40 de grade), precum şi o fâşie de demarcaţie cu o lăţime de 4 metri, pentru limitarea incendiului.

La acţiunea de stingere a incendiului, celor 55 de pompieri militari suceveni le-au venit în sprijin 100 de angajaţi ai ocoalelor silvice Crucea, Breaza, Broşteni, Pojorâta şi Vatra Dornei, precum şi 10 pompieri civili ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Şaru Dornei.





Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei