Străzile municipiului turistic Vatra Dornei, invadate de gropi

Străzile din municipiul Vatra Dornei, calea de acces a şoferilor care se deplasează pe DN 17, spre Ardeal, dar şi cartea de vizită a oraşului pentru numeroşii turişti care ajung în zonă în mai toate perioadele anului, au ajuns într-o stare deplorabilă. Nu răzleţ, ci aproape de la un capăt la altul, degradarea şoselei, care nu este de ieri de azi, accentuându-se în perioada de iarnă grea recent încheiată. Aşa se face că dacă pe DN 17 calitatea şoselei este încă, în general, bună, traversarea municipiului staţiune se transformă într-un coşmar.


Primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheş, se declară conştient de situaţia foarte delicată. El a precizat din start că administraţia locală din Vatra Dornei se află într-o situaţie financiară foarte grea, însă se fac eforturi pentru ca toate gropile să fie plombate. De altfel, de câteva zile s-a început deja decaparea zonelor ciuruite de gropi.

„Suntem conştienţi că nu putem să ne primim turiştii cu drumurile pline de gropi, şi de aceea am demarat această campanie de refacere a drumului, în limita unui buget minim, cu bani puţini şi multă înţelegere din partea unor firme. Deja am început plombarea gropilor şi se lucrează şi în aceste zile dinainte de sărbători”, a declarat primarul.

El a precizat că strada Mihai Eminescu, cea care trece prin faţa primăriei, a fost deja plombată şi se circulă în condiţii acceptabile. La rând urmează celelalte artere importante, a dat asigurări Ilie Boncheş.

Din păcate, având în vedere situaţia actuală a administraţiei locale, pentru porţiunea de drum din municipiu nu există şi perspectivele unei ample lucrări de modernizare a drumului.

Cert este că, în ultimii ani, în municipiul Vatra Dornei s-au făcut foarte puţine investiţii, cu atât mai mult cu cât oraşul staţiune este cea mai importată atracţie turistică din judeţ. Un mare dezavantaj a fost legat de faptul că în ultimii ani primarii s-au aflat tot timpul în opoziţie. Până la alegerile locale de anul trecut, primarul Ioan Moraru a reprezentat PNL, în timp ce acum, în perioada guvernării USL, noul primar Ilie Boncheş este din partea PDL.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei