Vatra Dornei este pentru a patra oară gazda Campionatului Naţional de Alergare Montana

Municipiul Vatra Dornei este pentru a patra oară consecutiv gazda Campionatului Naţional de Alergare Montană, competiţie rezervată atât juniorilor, cât şi seniorilor, la masculin şi feminin.

Reprezentanţii Federaţiei Române de Atletism au ales din nou municipiul Vatra Dornei în primul rând pentru traseele pitoreşti din zonă, pentru buna organizare de la ediţiile trecute, dar şi pentru a promova această zonă turistică.

Naţionalele din acest an vor avea la start 140 de concurenţi de la majoritatea cluburilor şcolare, municipale sau universitare din ţară, acest concurs fiind şi criteriu de selecţie pentru Campionatul Mondial de Alergare Montană ce va avea loc în Italia pe 1 şi 2 septembrie.

Starul acestui campionat naţional se va da din satul Rusca şi va avea punctul final pe vârful Giumalău, distanţa fiind diferită pentru cele patru categorii. Junioarele vor alerga 4 kilometri, juniorii şi senioarele vor avea 8 kilometri, în timp ce seniorii vor parcurge 12 kilometri. Atleţii vor pleca de la o altitudine de 760 de metri şi vor termina cursa la 1.800 de metri, diferenţa de nivel fiind de aproape 900 de metri.

Din judeţul Suceava vor participa cinci sportivi, cele mai mari şanse la o medalie avându-le sportivul clubului organizator CSM Dorna Vatra Dornei, pregătit de Cristian Prâsneac, Andrei Leancă, atlet ce este specialist în această probă şi a reprezentat România la balcaniada şi europenele de juniori.

În acelaşi concurs va mai lua startul un sportiv de la CSŞ Gura Humorului, dar şi o echipă de junioare de la CSM Suceava. La finalul concursului, reprezentanţii federaţiei vor alege sportivii ce vor reprezenta România la mondiale, atât la individual unde va pleca primul clasat la fiecare categorie, dar şi la echipe unde la junioare vor fi în total 3 sportive, la juniori şi senioare câte patru, iar la seniori echipa va fi formată din şase atleţi.

Ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Alergare Montană va fi organizată de Primăria Vatra Dornei, Clubul Sportiv Municipal Dorna Vatra Dornei şi Federaţia Română de Atletism.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei