Apă cu clor peste limita admisă, la robinetele locuitorilor din Vatra Dornei

La robinetele locuitorilor din oraşul Vatra Dornei va curge în perioada următoare apă cu clor peste limita admisă. Şi asta, după ce sucursala din municipiul Vatra Dornei a SC ACET SA Suceava a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) o derogare pentru a creşte cantitatea de clor adăugată în apa potabilă, la ieşirea din staţia de tratare Roşu.

ACET a cerut acceptul DSP de a creşte cantitatea de clor folosită pentru dezinfectare, de la 0,5 mg/l la 0,7 mg/l, pentru a putea implementa “Master Planul fonduri de coeziune, care prevede reabilitarea şi optimizarea sistemelor de alimentare cu apă, respectiv reabilitarea staţiei de tratare Roşu, extinderea şi reabilitarea reţelelor de distribuţie, contorizare utilizatori”.

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică şi-au dat acordul pentru suplimentarea cantităţii de dezinfectant, precizând că apa nu îşi va modifica gustul din acest motiv.

„Luând în considerare valoarea solicitată, lucrările în curs de execuţie, cât şi cele programate, rolul de dezinfectant al clorului, rolul de sistem tampon pe conducte al clorului, cât şi eventualul efect asupra sănătăţii populaţiei, suntem de acord cu acordarea derogării şi vom solicita Ministerului Sănătăţii să o aprobe”, se arată într-un comunicat de presă remis de DSP.Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei