Doi oameni muşcaţi de un câine turbat

Un bărbat şi o femeie din comuna Poiana Stampei au fost muşcaţi de un câine turbat, animalul fiind apoi ucis, după ce şi o a treia persoană a sărit în ajutorul victimelor. S-a întâmplat vineri dimineaţă, câinele reuşind să slăbească lanţul de la gât pe parcursul nopţii şi atacându-i pe cei doi, în momentul în care i-a văzut în curte.

Comportamentul excesiv de agresiv al animalului i-a dus imediat pe veterinari cu gândul la un caz de turbare, probele aduse la laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava confirmând, vineri după-amiază, existenţa virusului rabiei.

„În exploataţie a fost efectuată o anchetă epidemiologică şi a fost întocmit un program de măsuri pentru combaterea bolii”, a declarat doctorul Petrea Dulgheru, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare, subliniind că prioritatea o reprezintă vaccinarea şi tratarea celor două persoane muşcate.


El a mai arătat că acesta este al optulea caz de turbare din acest an. De asemenea, în cazul comunei Poiana Stampei, este deja al doilea focar de rabie din acest an.

Reamintim că în 2011 s-au mai înregistrat trei cazuri în care o vulpe, respectiv doi dihori turbaţi au atacat oameni.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei