Primul Weekend al Serbarilor Zapezii Vatra Dornei a trecut - FOTO

1
Pârtiile de schi au fost principala atracţie pentru turiştii care au ajuns în acest weekend la Vatra Dornei. Începând de vineri, amatorii de sporturi de iarnă s-au relaxat la schi sau pe derdeluş, sâmbătă şi duminică fiind zile aglomerate pentru spaţiile destinate sporturilor de iarnă.
Stratul de zăpadă, bine bătătorit şi care măsoară câţiva centimetri, a permis practicarea schiului, snowboard-ului şi săniuşului, iar patinoarul din parcul staţiunii i-a atras pe doritorii de patinaj.

Ocuparea spaţiilor de cazare din pensiuni şi hoteluri s-a apropiat de 100%, 3.000 de turişti preferând structurile omologate, iar alţi turişti din judeţ şi din ţară au petrecut weekendul la prieteni sau rude din Vatra Dornei sau din Bazinul Dornelor.

Zob, Fără Zahăr şi Hi-Q

După o zi petrecută pe pârtie, sâmbătă seara turiştii şi localnicii s-au întâlnit la baza Pârtiei „Parc”. Startul ediţiei din acest an a Serbărilor Zăpezii a fost dat de o trupă locală, Nord Est.

  

Un spectacol incendiar au oferit cei patru rockeri „alternativi” din trupa Zob, care a revenit la Vatra Dornei după zece ani, aducându-şi aminte cu plăcere cum era să cânţi pe o scenă din lemn, pe frig, dar cu un public extraordinar, ca şi acum.

După Zob pe scenă au urcat cei de la Fără Zahăr, care au prezentat un spectacol de muzică şi umor, cu versuri comice, satirice, cu teme inspirate din viaţa satului.

 

Zăpada, muzica, vinul fiert şi ceaiul fierbinte i-au ţinut pe amatorii de petreceri în aer liber şi la concertul trupei Hi-Q. În spiritul de gaşcă creat de melodia „Gaşca mea” cei peste 5.000 de spectatori au cântat melodii deja cunoscute, spectacolul având un caracter interactiv.

Invitaţie la distracţie

„Este o ediţie specială, pentru că am ales data de 29 ianuarie pentru primul weekend al acestei ediţii fără să anticipăm că va fi o vreme atât de bună pentru această sărbătoare. Avem susţinere şi sprijin din partea mass-mediei şi a oamenilor de afaceri nu numai din Vatra Dornei. Am făcut un calcul şi aceste serbări ale zăpezii vor fi susţinute în exclusivitate de către sponsori generoşi, nu doar din Vatra Dornei”, a spus primarul Ioan Moraru, cel care a reînnoit invitaţia pentru weekendurile următoare.



( Hide )
  1. Pacat de sonorizare care a fost la pamant, stricand cu totul serbarile inca dela primele momente. Incercati cu profesionisti!!!!

    RăspundețiȘtergere

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei