Un adăpost de animale aflat în administraţia Parcului Naţional Călimani a ars într-un incendiu

0
Pompierii suceveni au acţionat şase ore, în noaptea de duminică spre luni, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la un adăpost de animale aflat în administraţia Parcului Naţional Călimani, transmite Mediafax.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, un incendiu a izbucnit, duminică, în jurul orei 23.00, la un adăpost de animale aflat în administraţia Parcului Naţional Călimani, situat în comuna suceveană Şaru Dornei.

La sosirea echipajelor de pompieri, ardeau acoperişul şi pereţii adăpostului, existând pericolul de propagare la o clădire administrativă şi la o casă.

Până la sosirea echipajelor de pompieri, personalul administrativ a evacuat cinci cai din adăpost. Pentru stingerea incendiului, pompierii din Detaşamentul Vatra Dornei au intervenit timp de aproape şase ore cu două autospeciale şi două motopompe transportabile, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şaru Dornei, reuşind să salveze clădirea administrativă şi casa din apropiere.

În incendiu, au ars acoperişul şi pereţii adăpostului de animale, circa 14 tone de plante furajere, obiecte de mobilier, precum şi bunuri de uz gospodăresc.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit provenit de la un cablu cu izolaţie deteriorată, precizează ISU Suceava.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei