Drumul lemnului, în colimatorul organelor de anchetă

0
În perioada 4.11-5.11.2010, poliţişti şi specialişti din cadrul I.T.R.S.V. Suceava, precum şi ai D.S. Suceava au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos, efectuând 30 de controale la gatere, 47 în fondul forestier şi 186 pe drumurile publice.

Au fost constatate 4 infracţiuni, aplicându-se, totodată, 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1680 de lei. Material lemnos confiscat: 21,05 mc. Lemn de lucru supus aceleiaşi măsuri: 19,5 mc.

A fost depistat Viorel H., din comuna Panaci, care a tăiat fără drept un număr de 19 arbori, specia molid, de pe proprietatea sa, cu un volum de 31,90 mc şi o valoare a prejudiciului de 4.237 lei. Totodată, sus-numitul a mai tăiat fără drept şi 2 arbori, specia molid, din fondul forestier de stat, administrat de OS Broşteni.

Bărbatul este cercetat penal pentru încălcări ale Codului silvic, urmând ca dosarul să fie trimis cu propuneri procedurale către Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

SURSA: CraiNou.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei