Strada cu numele poetului Adrian Paunescu, la Vatra Dornei

1
Poetul Adrian Paunescu a cumparat în anul 1998 un apartament pe strada Parcului din Vatra Dornei, pentru a petrece în orasul-statiune scurte vacante.

Strada din Vatra Dornei unde se afla apartamentul poetului Adrian Paunescu va purta numele acestuia. Primarul orasului, Ioan Moraru a declarat ieri ca va initia un proiect de hotarare în acest sens, care va fi supus aprobarii Consiliului Local. “Pe aceastra strada, situata în apropierea parcului locuiesc aproximativ 60 de familii. Eu am purtat discutii cu cativa locuitori si am facut aceasta propunere care a fost agreata. Cert este ca odata schimbat numele aleei, din partea localnicilor apar niste costuri, trebuie schimbate cartile de indentitate, modificari în ce priveste evidenta la biroul Spatiului Locativ din cadrul Primariei, carte funciara etc. Dar cred ca daca este rabdare si întelegere acestea vor fi operate si nu vor fi discutii contradictorii ”, a spus edilul orasului.

Trebuie precizat ca poetul Adrian Paunescu a cumparat în anul 1998 un apartament pe strada Parcului din Vatra Dornei pentru a petrece în orasul-statiune scurte mini-vacante. Edilul localitatii considera ca toti cei care formeaza deliberativul local, indiferent de culoarea politca, vor fi de acord cu aceasta initiativa. Primarul Ioan Moraru a mai spus ca tot în memoria celui care a fost Adrian Paunescu în parc, pe Aleea Scriitorilor, alaturi de alte chipuri ale unor ilustrii oameni de cultura si de arta, va fi montat un bust al marelui poet plecat la ceruri saptamana trecuta.

Adrian Paunescu detine pe strada Parcului la parterul unei case naţionalizate un apartament cu 3 camere. Vecinii au arborat un drapel negru la intrarea în locuinta imediat dupa ce a fost anuntat decesul marelui poet. Ei ne-au povestit ca Adrian Paunescu venea rar în zona, cel mai mult prefera sa vina vara, iar Carmen si Ana Maria, sotia si fiica poetului, preferau sa vina la munte iarna. „Apartamentul este unul cât se poate de simplu, doar pentru vacante. Nu l-am vazut de vreo 3-4 ani. Cel mai mult venea vara, mai facea un gratar si se plimba prin parc. Statea maxim 2-3 zile ”, ne-a spus Viorel Bliontu, fochist la o vila apropiata apartamentului lui Adrian Paunescu.


( Hide )

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei