Vatra Dornei a găzduit şi anul acesta Campionatul Naţional de Alergare Montană

0
Staţiunea Vatra Dornei a fost aleasă pentru a doua oară consecutiv ca loc de desfăşurare a Campionatului Naţional de Alergare Montană. Ediţia 2010 a avut loc duminica 10.10.2010, startul primilor concurenţi fiind dat la 10:10, din faţa primăriei.

Şi pentru ca tabloul să fie complet, la startul Campionatului Naţional de Alergare Montană, organizat de către Federaţia Română de Atletism şi Primăria Vatra Dornei, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport Suceava şi Asociaţia Judeţeană de Atletism, s-au înscris 100 de atleţi, împărţiţi pe mai multe categorii, 40 în probele feminine şi 60 în cele destinate bărbaţilor, nu mai puţin de 27 de cluburi fiind reprezentate la naţionalele de anul acesta.

Traseul a fost amenajat împreună cu Serviciul Salvamont, după plecarea de pe strada Mihai Eminescu, din centrul oraşului, atleţii fiind nevoiţi să urce scările către dealul Runc, unde au fost amenajate mai multe bucle de dificultate ridicată.

Proba destinată junioarelor s-a întins pe un traseu a cărui lungime a avut 4 kilometri şi o diferenţă de nivel de 163 m. Juniorii şi senioarele au alergat pe distanţa de 8000 m, iar seniorii pe o distanţă de 12000 metri, ambele trasee având diferenţa de nivel de 194 m.

În proba destinată junioarelor s-a impus Denisa Ionela Dragomir, de la CS Câmpulung Muscel, locul trei revenindu-i atletei Iuliana Chelaru, de la LPS Suceava. La băieţi, cel mai bun a fost Petru Bogdan Boldi, de la CSŞ Mediaş, cea mai bună clasare suceveană fiind cea a lui Iustin Petru Mandiuc, care a ajuns al optulea. La senioare, cei opt kilometri au fost parcurşi, cel mai repede, de către Cristiana Alexandra Frumuz de la CSM Buzău, în 38:49.00, locurile următoare revenindu-le Lilianei Maria Danci, de la Caransebeş şi Simonei Maxim, de la CSU Galaţi.

La seniori, primul a ajuns Constantin Ifrim, de la CS Ştiinţa Bacău, urmat de Ionuţ Ghiţă de la CSM Buzău şi Gabriel Mineran de la CSU Galaţi.

Deşi sportivii clasaţi printre primii la Campionatele Naţionale sunt premiaţi şi de către cluburi, organizatorii au pus la bătaie un fond de premiere de peste 5000 de lei, ca urmare a sumelor alocate de către Consiliul Local, dar şi a sponsorizărilor primite de la agenţi economici din Vatra Dornei.

După ora 12.00, Primăria Vatra Dornei, CSM Dorna, Direcţia pentru Sport Suceava şi Asociaţia Judeţeană de Atletism au organizat şi cea de-a V-a ediţie a concursului de atletism, Cupa Dornelor, destinat copiilor şi juniorilor. Peste 150 de concurenţi au luat startul pe diferite categorii de vârstă, premiile substanţiale oferite de sponsori şi organizatori atrăgându-i şi de această dată.

„Ca şi anul trecut, am găsit condiţii excelente la Vatra Dornei şi le mulţumim gazdelor noastre pentru tot efortul depus”, a declarat, la sfârşitul competiţiei, secretarul general al Federaţiei Române de Atletism, Ion Buliga.

La rândul său, primarul municipiului Vatra Dornei, Ioan Moraru, s-a declarat onorat că Vatra Dornei este pentru a doua oară gazda Naţionalelor de Alergare Montană.

„Sper ca măcar de unii dintre cei pe care i-am văzut pe podiumul de premiere să auzim şi în competiţiile europene sau mondiale. Vom răspunde afirmativ de fiecare dată când vom fi solicitaţi şi sper că toată lumea s-a simţit excelent la Vatra Dornei. Vreau să remarc efortul şi implicarea lui Cristi Prâsneac (atlet şi antrenor la CSM Dorna – n.red) şi aşteptăm cu drag să-i revedem pe toţi sportivii la următoarea ediţie, tot la Vatra Dornei”, a mai completat primarul Moraru.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei