Poliţist de la Dorna Arini, reţinut pentru luare de mită

1
Un agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Dorna Arini a fost reţinut luni seara sub învinuirea de luare de mită, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, ca urmare a unei acţiuni organizate împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava, cu sprijinul tehnic al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă. Este vorba despre agentul şef principal Mircea Cîrneală.

Astfel, în luna iulie 2010, o persoană din localitatea Dorna Arini a depus un denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava cu privire la faptul că agentul şef principal de poliţie Cîrneală Mircea din cadrul Postului de Poliţie Dorna Arini a pretins suma de 1.500 lei, cu promisiunea că va soluţiona favorabil un dosar penal în care denunţătoarea era cercetată pentru săvârşirea unei infracţiuni de fals.

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că lucrătorul de poliţie a primit în luna iunie 2010 suma de 700 lei de la denunţătoare, prin intermediul unei alte persoane din localitatea Dorna Arini, persoană de încredere a poliţistului. În cursul zilei de 9 august a.c., denunţătoarea a înmânat intermediarului suma de 800 lei ce urma a fi remisă lucrătorului de poliţie.

Echipa operativă condusă de procuror, formată din lucrători de poliţie judiciară din cadrul SJA Suceava a intervenit la domiciliul intermediarului, unde au identificat şi ridicat plicul de bani, iar agentul de poliţie a fost reţinut în apropierea locuinţei intermediarului.

Învinuitul Cîrneală Mircea a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.
 

( Hide )

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei