Evaziune de un milion de lei la o firmă din zona Dornelor

0
   Conturile unei firme din zona Vatra Dornei au fost blocate după ce inspectorii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava au constatat, în urma unui control, că societatea în cauză nu a plătit către bugetul de stat o sumă de aproape un milion de lei (10 miliarde de lei vechi), reprezentând impozit pe profit, taxa pe valoare adăugată şi impozit pe dividende. Verificările inspectorilor fiscali au vizat activitatea firmei din perioada 2008 – 2009, printre neregulile constatate numărându-se şi nerespectarea prevederilor legale cu privire la condiţiile de scutire la plata impozitului pe profit pentru investitorii din zona defavorizată.

De asemenea, la firma respectivă s-a constatat că în perioada verificată s-au înregistrat cu întârziere venituri de 2,3 milioane de lei, motiv pentru care s-a recalculat impozitul pe profit şi s-au stabilit penalităţi de întârziere. Pe lângă aceste nereguli, inspectorii au constatat că în primul trimestru al anului 2009 firma a majorat cheltuielile în mod nejustificat cu suma de 170.000 de lei. Inspectorii fiscali au stabilit că firma trebuie să plătească o diferenţă de impozit pe profit de 330.000 de lei (3,3 miliarde de lei vechi).

Nu în ultimul rând, în urma controlului s-a constatat că administratorul firmei a ridicat mai multe sume de bani din conturi pentru diverse cumpărături, care nu au putut fi justificate prin documente legale. Potrivit prevederilor legale, sumele cheltuite au fost considerate dividende încasate, impozitul aferent sumelor cheltuite fără justificare fiind stabilit la 240.000 de lei (2,4 miliarde de lei vechi). În total, inspectorii fiscali au stabilit că firma trebuie să plătească sume suplimentare la bugetul de stat în valoare de 970.000 de lei (9,7 miliarde de lei vechi), condiţii în care DGFP Suceava a blocat conturile societăţii şi a pus sechestru pe bunuri.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei