Numărul turiştilor din Vatra Dornei a scăzut anul trecut cu aproape 10%, la 48.300, din cauza crizei

4
Staţiunea balneară Vatra Dornei a înregistrat anul trecut o scădere cu aproape 10% a numărului turiştilor, la 48.300, faţă de cei 53.500 din 2008, din cauza crizei economice, potrivit datelor transmise de Primărie, la solicitarea Agenţiei NewsIn.

Comparativ cu anul 1990, numărul turiştilor din staţiune s-a dublat, datorită faptului că numărul spaţiilor de cazare omologate s-a dublat, potrivit datelor transmise de Primăria Vatra Dornei.

Vatra Dornei şi-a planificat în acest an investiţii de 25 milioane lei, însă o mare parte a acestei sume este condiţionată de implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene. Aceste investiţii vor fi făcute în reabilitarea infrastructurii turistice, extinderea şi modernizarea reţelelor de apă uzată menajeră şi pluvială, reabilitarea de şcoli, modernizarea şi extinderea centrului de bătrâni, construcţia unor locuinţe sociale, sistematizarea pe verticală a blocurilor, amenajarea spaţiilor verzi şi reabilitarea străzilor.


( Hide )
  1. Eu nu cred ca din cauza crizei au scazut numarul turistilor din Vatra Dornei, ci din lipsa zapezii, a drumului, a tarifelor prea exagerate a spatiilor de cazare si masa si a dezinteresului local fata de serviciile de turism care le ofera la ora actuala.

    RăspundețiȘtergere
  2. La fel cred si eu! Nu are nici un drum ca lumea ca sa mergi la Vatra Dornei. Ca sa nu mai spun ca atunci cand vezi in mijlocul orasului Cazinoul chinuit ca vei de el, nu mai ai nici un chef de statiune.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am fost in primavara in Dorna si strada Republicii arata ca dupa razboi! Ce turisti sa vina? Sa faca ce? Eu sunt din Dorna si mi-e groaza sa merg de fiecare data pentru ca cine stie ce "minunatii"mai gasesc. Numarul turistilor a scazut nu din cauza crizei ci din cauza incompetentei unora ce sunt momentan la putere. Ar fi timpul sa invatam sa ne asumam greselile inainte de a da vina pe altii!

    RăspundețiȘtergere

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei