Cinci suceveni depistaţi cu HIV/SIDA, de la începutul anului

0
Numărul seropozitivilor din judeţ a ajuns la 169, după ce, de la începutul anului, alte cinci persoane au fost depistate cu virusul imunodeficienţei dobândite care provoacă SIDA, iar încă trei au decedat din cauza virusului ucigaş.

Conform datelor centralizate de autorităţile sanitare, în acest an, cumplita maladie a fost depistată la patru bărbaţi şi o femeie. În timp ce unul dintre cazuri a fost înregistrat la grupa de vârstă 1-5 ani, câte două au fost înregistrate la grupele de vârstă 25-34 ani şi respectiv 35-44 ani. În ceea ce priveşte zonele de domiciliu, unul dintre bolnavi provine din zona Vatra Dornei, doi sunt din zona Rădăuţi, iar alţi doi din zona Fălticeni.
 
În 2009, opt persoane au fost diagnosticate cu HIV/SIDA, indică datele contabilizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava. Din acestea, cinci sunt de sex masculin şi trei de sex feminin. Unul dintre cazuri a fost înregistrat la grupa de vârstă 5-9 ani (tatăl seropozitiv), patru la grupa de vârstă 21-24 ani, două la grupa de vârstă 25-34 ani şi unul la grupa de vârstă 45-54 ani. În ceea ce priveşte zonele de domiciliu, cinci dintre bolnavii de HIV/SIDA sunt din zona Suceava, doi din zona Vatra Dornei şi unul din zona Gura Humorului. În cazul adulţilor, cauza infectării o reprezintă partenerii multipli.

În 2009, trei suceveni diagnosticaţi cu teribila maladie au decedat.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei