Cod galben de vânt puternic și ninsori în județul Suceava, mai ales la munte

meteorologii prognozează că în intervalul 23 martie (ora 12:00) – 25 martie (ora 10:00) vor fi precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță
Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 23 martie, o atenționare meteo cod galben de vânt și ninsori, dar și o informare meteo privind vreme deosebit de rece ce vizează și județul Suceava, în special zona de munte.

Meteorologii atenționează că în perioada 23 martie (ora 12:00) – 24 martie (ora 18:00), în Moldova și nord-estul Munteniei va fi vânt puternic.

Cod Galben 23.03.2021

Astfel, în Moldova, iar pe parcursul zilei de miercuri (24 martie) și în nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55-65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

Totodată, ANM a emis și un cod galben de ninsori în general moderate cantitativ, dar și viscol în zona înaltă în intervalul 23 martie (ora 18:00) – 24 martie (ora 21:00).

Mai exact, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1.500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70-90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.


Pe lângă asta, meteorologii prognozează că în intervalul 23 martie (ora 12:00) – 25 martie (ora 10:00) vor fi precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece.

Concret, vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45-55 km/h. De asemenea, vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei