🔴 Municipiul Vatra Dornei intră din nou în scenariul roșu. Restaurantele și cafenelele se închid!

Restricţiile specifice scenariului roșu pentru Vatra Dornei intră în vigoare de pe 30 ianuarie 2021, de la ora 00:00, şi sunt valabile 14 zile
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a decis instituirea unor măsuri mai severe pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus în municipiul Vatra Dornei. Hotărârea a fost luată având în vedere că rata de infectare în municipiu a depăşit trei cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, mai exact 3.51, Vatra Dornei intrând astfel din nou în scenariul roşu, după ce timp de aproape o lună s-a menținut în scenariul galben.


Restricţiile specifice scenariului pentru municipiul Vatra Dornei intră în vigoare de pe 30 ianuarie 2021, de la ora 00:00, şi sunt valabile pentru o perioadă de 14 zile.

În scenariul roşu este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, activitatea sălilor de jocuri de noroc, precum şi cea din baruri, cluburi sau discoteci. De asemenea, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau al altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi, în intervalul orar 06:00-23:00.


La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 25 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (16 forme medii și 9 cu forme grave) și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 2 locuri în sectorul Covid.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a mai hotărât, tot joi, ridicarea restricţiilor specifice scenariului roşu pentru comuna Iacobeni, care au fost impuse printr-o altă hotărâre adoptată miercuri. Astfel, comuna Iacobeni intră, începând de joi, 28 ianuarie, în scenariul galben, având o incidență calculată de 1,50 cazuri la mia de locuitori.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei