Accident mortal în Pasul Mestecăniș: Două persoane au murit strivite sub un microbuz și două au fost rănite

Grav accident în această dimineață în pasul Mestecăniș, pe DN17. Un microbuz în care se aflau 8 persoane și care tracta o autoplatformă s-a răsturnat
Grav accident în această dimineață în pasul Mestecăniș, pe DN17. Un microbuz în care se aflau 8 persoane și care tracta o autoplatformă s-a răsturnat pe carosabil.


În momentul în care autovehiculul s-a răsturnat pe partea dreaptă a sensului de mers, două persoane din interior au fost proiectate în afară și prinse sub greutatea microbuzului, pierzându-și viaţa. Alte două persoane din microbuz au fost rănite, una dintre ele fiind transportată la spital.


La fața locului au intervenit pompierii, cu o autospecială de descarcerare, dar şi două echipaje ale ambulanței.


Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată: ”Vorbim despre un microbuz care tracta o autoplatformă si care s-a răsturnat în Pasul Mestecăniș pe sensul de mers spre municipiul Vatra Dornei. Au intervenit colegii mei cu o autospecială pentru descarcerare si cu sprijinul a două echipaje de la Serviciul de Ambulantă Judetean. În microbuz se aflau 8 persoane, două dintre acestea au fost prinse sub microbuz si au fost extrase de către colegii mei, însă din nefericire medicul de la ambulanta SAJ a declarat decesul acestora, având leziuni incompatibile cu viața. Alte două persoane care erau constiente si cooperante au primit îngrijiri medicale, iar ulterior au fost transportate la spital pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate. Toate celelalte persoane au fost monitorizate însă nu au avut nevoie nici de îngrijiri medicale, nici de transport la o unitate spitalicească. Carosabilul este umed însă se circulă în conditii cât de cât de sigurantă. Colegii de la politie sunt la fata locului si vor investiga. Cu sigurantă vom afla care a fost cauza si împrejurările în care s-a produs acest eveniment”.


Conform Monitorul de Suceava, în autoutilitara cu opt locuri se afla un grup de suceveni din zona Sadova-Breaza-Câmpulung Moldovenesc, care se porniseră spre Franța, Așadar, nu se poate vorbi de oboseală de la volan pentru că șoferul abia plecase în cursă. De asemenea, se pare că pe carosabil erau împrăștiate semințe de floarea soarelui, căzute probabil pe timpul nopții dintr-o încărcătură. Semințele de floarea soarelui și umezeală au transformat, probabil, suprafața de rulare într-o capcană mortală.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei