Rata de infectare scade în județul Suceava, dar crește numărul pacienților cu forme severe și grave de COVID din spitale

În județul Suceava un număr de 91 de localități au rată de infectare 0 sau până în 1,5 cazuri la mia de locuitori, alte 18 sunt în scenariul galben.
Potrivit statisticii județene, în județul Suceava un număr de 91 de localități au rată de infectare 0 sau până în 1,5 cazuri la mia de locuitori, aferentă „scenariului verde” alte 18 au rată de infectare cuprinsă între 1,5 și 3 la mia de locuitori, iar cinci localități, peste 3 cazuri la mia de locuitori.


Între localitățile cu rată de infectare peste 3 la mia de locuitori conduce municipiul Rădăuți, cu o rată de 4,06 la mia de locuitori.

Orașul Gura Humorului are o rată de infectare de 3,32 la mia de locuitori, în timp ce comuna Burla are o rată de infectare de 3,54 la mie, comuna Bălăceana de 3,38 la mie, iar Fundu Moldovei 3,02 la mia de locuitori.

Între localitățile din județ unde rata de infectare este sub 3 la mia de locuitori se numără municipiile Suceava, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.


În județ continuă să evolueze două focare, unul la Unitatea de Asistență Medico – Sanitară Vicovu de Sus cu trei cazuri, iar al doilea la Centrul Social de Primire, Asistare și Îngrijire a Persoanelor Vârstnice – Vatra Dornei, cu 11 cazuri.

În județ rata de infectare a scăzut la 1,45 la mia de locuitori.


Chiar dacă rata de infectare scade și ar fi foarte interesant în acest sens să se comunice și numărul testelor efectuate care dă această rată, numărul pacienților cu forme severe și grave de coronavirus din Spitalul Județean Suceava a crescut semnificativ de vineri și până duminică. Dacă în cursul zilei de vineri în Spitalul Județean erau 56 de astfel de pacienți, numărul acestora a crescut la 74, sâmbătă și la 91, duminică.


Potrivit Prefecturii Suceava, în Spitalul Județean Suceava erau internați, duminică, 465 pacienți, dintre aceștia 163 fiind diagnosticați cu Covid-19, 65 pacienți erau în zona tampon și 237 de pacienți cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 163 pacienți diagnosticați Covid-19, 9 prezintă forme ușoare, 63 au forme medii ale boli, 72 prezintă forme severe, iar 19 prezintă forme grave și sunt internați în secția de anestezie și terapie intensivă. Dintre pacienții cu forme grave, trei sunt ventilați neinvaziv și opt ventilați invaziv).


Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, duminică, de 385 paturi libere, din care 65 pentru pacienți Covid-19, 199 în sectorul non-Covid și 121 pentru zona tampon.

La unitatea de terapie intensivă a Spitalului Județean Suceava este disponibil un pat pentru pacienți Covid și sunt 24 ventilatoare libere, din care 10 pentru pacienții Covid-19, și 14 pentru pacienții non-Covid.

În Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 80 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (8 cu forme ușoare, 70 prezentând forme medii și 2 pacienți în formă critică) și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 7 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI sunt internați 2 pacienți.


La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 30 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 28 prezintă forme medii și 2 forme gravefiind libere un număr de 5 locuri în sectorul Covid.

În Spitalul Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 21 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (17 prezentând forme medii și 4 cu forme grave) și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 6 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 25 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (13 cu forme ușoare și 12 prezentând forme medii) și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 16 locuri în sectorul Covid. 


La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret este internat 1 pacient diagnosticat cu Covid-19 cu formă medie a bolii, fiind libere un număr de 24 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 320, iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de73.

Citeşte mai multe pe Monitorul de Suceava și NewsBucovina.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei